MRT 19.08.15 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
18 a noormehe kaebuseks üleüldine puutetundlikkuse alanemine. Läbiviidud peaaju ning lülisamba kaelaosa magnetuuring natiivis, selgitamaks demüeliseeriva haiguse võimalikkust (lähisugulasel sklerosis multiplex). Uuringu vastuses seisab küsimust tekitav muutus.
Ajukoes selgeid patoloogiliseks tõlgendatavaid signaalimuutusi ei sedasta. Paremas hemisfääris subkortikaalsel valgeaines on paar väikest FLAIR sekvensis hüperintensset ebaspetsiifilist signaalimuutust.
Corpus callosumis või infratenoriaalsel signaalimuutusi ei sedasta. Demüeliniseerivale haigusele viitavaid radioloogilisi muutusi ei eristu.
Millest võib olla tingitud eelnevalt nimetatud muutus valgeaines, millist mõju avaldada, milline selle kulg ning kas ja millist tähelepanu see vajaks tulevikus?
Mis võiks olla veel puutetundlikkuse alanemise põhjuseks.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võimalusi on mitmeid ja täpse vastuse saamiseks tuleks tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

MRT tulemus

Tere,

palun aidake aru saada MRT vastusest-FLAIR kujutistel intensiivuse tõusuga mitmed kolded mõlemapoolselt F-l subkortikaalsel kuni 3-4 mm ja üksikud vasakul basaaltuumade piirkonnas. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid viitab võimalusele, et südamest lähtuvad verehüübed on põhjustanud väikesi ajukahjustusi. Soovitav oleks kardioloogi konsultatsioon ja uuringud võimaliku põhjuse leidmiseks ja meetmete rakendamine ...

Loe edasi

Sähvatused peas

Mitmel korral päevas olen hakanud tundma lühiajalisi sähvatusi/torked peas.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuring ei selgita tavaliselt peauimase põhjuseid. Vajalik on kogenud neuroloogi läbivaatus.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

MRT ja antibiootikum

Selline küsimus, et kas peaga magnetresonantsustomograafilise (MRT ja MRA) uuringute ajal võib ka antibiootikume tarvitada. Mul vaja hakata antibiootikume sööma ja MRT ja MRA uuringud on antibiootikumi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib küll!

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

MRT!

Tere, minul selline küsimus, mida tähendab MRT uuring peajust ja mis tähendab ajukoes kindlalt patoloogiliseks hinnatavat MR signaali muutust ei tähelda. Kas see tähendab et kindlalt ei esine aga mdagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT - magnetresonantstomograafia- uuring kus kompuuter koostab täpse pildi ajukudedest.
Vastus tähendab, et röntgenoloog ei leia uuringupildis haiguslikke muutusi ajukoes.

Dr. Ain ...

Loe edasi

MRT uuring

Tere.

Sooviksin täpsustada, oma MRT uuringu vastust (mind uuringule suunanud neurokirurg viibib puhkusel ning seetõttu temalt vastust praegu ei saa). Lõplik diagnoos oli T dex tentorium-meningioom. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on parema poolkera kõvakelmest lähtuva healoomulise kasvajaga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

ajukasvaja

Kas MRT-s ilmnenud temporaalsagaras olev turseala ca 5ruutsentimeetrit võib olla ka healoomuline kasvaja???

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib

Loe edasi

Kas võib olla ajukasvaja...

Minu küsimus järgmine kas ajukasvajat näitab ära ka KT või ainult MRT? Olen väga mures, sest KT oli korras.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suurema osa ajukasvajatest näitab ka CT.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sclerosis multiplex

Tere,

kas peast tehtud kompuuteruuringuga (CT) on võimalik näha, kas ajus esineb sclerosis multiplexile iseloomulikke koldeid.

Ette tänades vastuse eest

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt ei ole. Koldeid näitab MRT uuring.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Meningioomi uuring

Tere!

Pool aastat tagasi avastati mul MRT uuringu käigus ajus meningioom. Nüüd peaksin mineme uuele uuringule, et selgitada, kas on toimunud mingisuguseid muutusi. Sooviksin teada, kas kompuuteruuring, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

UUringud ei ole analoogsed. Meningioomi näitab paremini kompuuteruuring.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

jalavalud

Tere, jalavalud kuskil 4 aastat. Esimestel aastatel aegajalt, nüüd iga päev, viimasel ajal olen hakanud komistama. Tehtud on MRT seljast ja peast, SM-le iseloomulikke koldeid ei leitud. Kas MRT uuring ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu ei ole iseloomulik SM le.
Kas puuk on rünnanud 4-5 a. tagasi?
Mrt uuring üldiselt välistabSM i.
Kui abi ei saa tulge vastuvõule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: