Varvaste ja sõrmede kangestumine, valu rinnus 15.11.11 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Mure selline,et viimasel ajal on muutunud sagedaseks varvaste ja sõrmede kangestumine. Näiteks kui olen nõusid pesnud, siis pärast näpud jäävad kangestunult samasse asendisse nagu nuustikut hoides ja nii umbes 5 minutiks või isegi kauemaks. Valulikud ei ole. Masseerides lõpuks olukord normaliseerub. Varbad kangestuvad täiesti suvalistel ajahetkedel.
Teiseks mureks vasak pool kehast. Öösiti olen ärganud, kuna olen unes näinud, et vasakus rinnakus nii tugev valu, et ei saa liigutada, ja kui ärkan, siis nii ongi. Samas ka väga raske hingata või asendit muuta, kuna see teeb valu hullemaks. Mingi aja pärast (vaikselt lamades ja lihtsalt oodates) läheb valu mööda ja ei anna mitu ööd tunda. Justnimelt ööd, kuna päeval ei ole sellist valu veel ette tulnud. Samas ei saa magada vasakul küljel, kuna vasak pea pool "sureb" ära, kui natuke kauem sellel küljel lamada. Hiljem tuleb see "sipelgate" tunne jne nagu siis, kui käed surevad... Palju ei saa arvutis olla, ega telekat vaadata, kuna süda läheb pahaks ja tekib kerge pearinglus. Olen arvuti taga ka minestanud viimase aasta jooksul 2 korda.
2010 alguses tehti pea kompuuteruuring seoses julma koduvägivalla juhtumiga ja siis ei olnud peas küll midagi näha, et valesti oleks. Seega küsiks nõu, millest võiksid minu mured tingitud olla?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui sõrmede ja jalalihaste kangestumist on esinenud alates lapseeast, võib olla tegu päriliku eelsoodumusega. Võimalik on ka veres olevate mineraalide tasakaalu nihe - tuleks teha vereanalüüse.
Valu tõttu rinnaku taga tuleks teha EKG uuring ja konsulteerida perearsti või kardioloogiga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tuim valu rinnus, õhu puudus ja surinad

Mul on nädalads korra vahel kaks rinnus tuim valu ja õhupuudus mis on kestnud üle poole aasta.Surinad algasid varem jalalabast kaelani välja.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan järgmise ataki korral uuesti kutsuda kiirabi ja minna sellega haiglasse lisauuringutele. Tegemist võib olla südame iseemiatõvega.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Käte tuimus ja valu rinna taga!

Tere!Käte sõrmede tuimus öösel,täiesti tundetud ja sõrmeliigeste valu.Töötan arvutiga.Vasaku rinna taga tugev valu ,vasaku õlaliigese juures ka!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Öine sõrmede tuimus on tavaliselt seoses käenärvi kompressiooniga randmekanalis. põhjus võib olla aga ka kaelalülidevahelise diski nihkumises. Vajalik on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Rinnus valu

Tere, juba mitu kuud on olnud rinnus valu, valutab täpselt keskelt, vahest lööb terava valu ka paremale poole ja vasakule poole. Milles vōib asi olla? Või mida peaks tegema ? Kas võib olla et olen kylma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Algul tuleks pöörduda perearsti poole kes vajadusel teeb esialgsed uuringud.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valud rinnus

Valud rinnus ja just vasakul pool rinnakul kui ka kaenal all ribisi kautsedes tunnen valu. Valu käib ka kuidas jumal juhatab.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on selgroo rinnaosa muutustest tingitud roietevahelise närvi valu, mis võib püsida kaua. Võiks teha rö pildi selgroo rinnalülidest ja tulla konsultatsioonile.

tel 6748591
Dr. ...

Loe edasi

Skolioos ja pearinglus

Tere,
nimelt hakkasid mul tekkima mingil hetkel imelikud peavalud (surinad peas), hiljem juba ka pearinglus (minestustunne), sundasendis kaela ja õlapiirkonna kangestumine, valud rinnus. Perearstile ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Madal vererõhk selles vanuses on tüüpiline ja normaalne. Kaebused sellega seotud ei ole. Samuti ei ole seoseid skolioosiga. Ilmselt on põhjuseks krooniline maandamata ärevus või depressivne seisund.
Loe edasi

radikuliit

Pidev iiveldus, "kaelasoonte" tuim ja näriv valu, valu nimmepiirkonnas, sõrmede ja varvaste "suremine" - see kõik kestab juba ca 10 aastat (olen 48). Kas see jääbki nii või on võimalik selle va radikuliidi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ükski radikuliit ei kesta 10 a. Tõenäoline on hoopis nn. kroonilise valu sündroom, mis tekib labiilse närvisüsteemiga isikutel pikaajalise stressisituatsiooni korral.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: