nägude äratundmine 18.07.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mind häirib juba tükk aega üks asi. Nimelt ei tunne ma tihti ära inimest, nt. klienti, kellega olen just äsja pikalt juttu puhunud. Lähen talle mingit asja v6i dokumenti tooma ja tagasitulles m6istatan, et kellele ma selle nüüd andma pean.
Piinlike situatsioonide vältimiseks olen m6ne riietuse pisiasja meelde jätnud, mis kergendab äratundmist t6esti.
Interneti kaudu olen leidnud ja teinud nägude äratundmise teste ja tulemused on vägagi head. Pildi peal ja liikumatu näo tunnen ära, aga elusa inimesega jään hätta.
Olen ka juba üsna eakas naisterahvas ja seet6ttu tunnen huvi, et kas on tegu normaalse eakohase muutuse ja minu omapäraga v6i peaks muretsema.
Vanasti juhtus ka nii,et häid tuttavaid juhuslikult kohates tundsid nemad minu ära, mitte vastupidi. 6igustasin end tavaliselt lühinägelikkusega.
Ette tänades.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Sarnane häire võib esineda seoses teatud ajuosa kahjustusega, nt. peale väikst ajuinsulti. Kui varem on esinenud ajuvereringe häireid, tuleks teha kompuuteruuring ajust. Saatekirja annab neuroloog.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Mälu, kõne jms

Tere! Olen 37 a naine. Juba umbes aasta tunnen, et minuga on midagi teisiti. Mu mälu, mis oli ülihea just nimede ja nägude peale, on hakanud streikima. Ka ei suuda ma tihti meenutada, millest näiteks eelmisel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neuroloogi vastuvõtule

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: