Neeruvaagna ja kuseteede põletik 15.09.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Meie hetkel 1,5 aastat vana ja oleme selle aja jooksul 3korda olnud haiglas neeruvaagna ja kuseteede põletikuga. Kahel esimesel korral (kevadel) oli haiglas nädala ja saime koju kus jätkasime nitrofurantoini võtmist 1kuu jooksul veerand tabletti. Nüüd 3 korral (sept) olime kõigepealt kõrvadega 2 nädalat haiged ja siis tüsistus neerudesse. Nüüd rohuks määratud Bactrim. Mida samuti võtame 7 päeva tavakoguses ja 1kuu jooksul väiksema koguse. Ehk siis laps kõigepealt sõi 2nädalat antibiootikume et kõrvad terveks saaks ja nüüd veel 1,5 nädalat, et põletik verest kaotada. Lisaks jah veel see kuu aega väikest kogust. Kuidas siis edasi toimida? Mis teeb pisikese organism sellise koguse antibiootikumi peale? Põletik ei tule meil mitte külmetamisest vaid bakterist ,mida organism tekitab-toodab. Kuidas siis sellest lõplikult terveneda? Võibolla jutt mõnevõrra segane,aga olen tõesti mures. Ette tänades

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
väikelastel esinevad korduvad kuseteede põletikud vesiko-ureteraalse reflukshaiguse, eesnaha kitsuse (poistel) jne tõttu. Konkreetset juhtu on raske kommenteerida, kuna ei tea, kus haiglas last raviti, kas on poiss või tüdruk. Soovitan probleemiga pöörduda lastekirurgi vastuvõtule Tallinnas või Tartus.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu vasakul küljes.

Valu vasakul pool all.Kiirgab puusani.Pidevalt ajab urineerima,kuigi midagi ei tule.Press on kogu aeg peal.Algas täna öösel.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on näiteks neeruvaagna põletik, neerukivi. Võtke ühendust perearstiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: