kukkumise tagajärjed 28.05.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Kolm nädalat tagasi kukkusin selja alaosaga vastu kõnnitee äärekivi, koheselt arstile ei pöördunud ja seljast pilti tehtud ei ole, kui nüüd lasta teha läbivalgustus, kas seal oleks enam näha kukkumisel tekkinud vigastus (näiteks mõra)?
Liikumine otseselt takistatud ei ole, kõndima hakkamisel annab tuima valu, kuid see on talutav, küll saan istuda vaid kindlas asendis, kui otseselt ei toeta kukkumiskohale. Magamisel on valulik küljelt-küljele pööramine ja sellele kohale seljal toetudes magade ei saa.
Kaua sellise kukkumise tagajärjel võiks olla paranemine? Ja millise arsti poole peaks uuringuteks pöörduma?
Ette tänades!
Anna

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võimalik lülivigastus on rö. pildil veel kindlasti nähtav. Paranemine, kui llülimurdu ei ole on iseeneslik, tuleb vaid vältida selja koormamist.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

L5-S1 lüli ahend

Tere. Mul on L5-S1 lülivahe ahenenud... Ma ei saa istuda ei saa kõndida ja ka pikali on väga raske olla ... Valud on terves paremas jalas alla välja... Valu on muutunud juba talumatuks mõnel päeval isegi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleb minna neuroloogi vastuvõtule. Läbivaatus selgitab võimaliku operatiivse ravi vajadust.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peapõrutus

Tere!

Oletan, et kukkusin laupäeva öösel, ei mäleta, kuidas, millal, miks. See, miks ma oletan kukkumist, on see, et peas oli muhk ja kuidas see veel sinna saama peaks. Ja hommikul üles ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Antud juhul tuleks kohe pöörduda suurhaigla EMOsse. Selgitamist vajavad öise kukkumise põhjus (epilepsiahoog?) ja võimalikud peatrauma tagajärjed (CT uuring ajust). Perearst asja selgitada ei saa.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: