Peavalu ja uni 13.05.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Probleem: 30-aastane noormees, kes on aastaid maadelnud depressiooniga, s.t. ka tarvitanud antidepressante (praegu remeron). Tal on pidevalt peavalud ja tarvitab seega suurtes kogustes peavalu tablette. On tehtud paar aastat tagasi aju-uuring, kuna kaebas kõrvas kohinat või midagi taolist. (On ka tikid olnud aastaid). Uuring näitas, et kõik on korras. Teine probleem on magamine - s.t. et ta ei suuda üles tõusta, magab kuni 14 tundi, vahel isegi on juhtunud 34 tundi, käies vaid tualetis. On tarvitanud unerohtusid varem, näit.radedormi (psühhiaater kirjutas).Mida ta tegema peaks või millise arsti poole pöörduma? Need peavalud ja magamine - midagi on ju väga valesti. Ja elu kvaliteet on niimoodi varsti olematu (üritab õppida kõrgkoolis).
Teid ette tänades,
noormehe ema.














Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt tuleks üle minna antidepressandile, mis reguleerib ka und ja vaigistab kroonilist valu. Olulised on eluviisid - regulaarne sport.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peavalu

Tere.
2 nädalat tagasi hakkas pea valutama ja pole siiani järgi andnud. Samuti muutus uni, kehvemuse poole siis. Üle 5 tunni ei saa kunagi magada olenemata sellest mis kell magama minna. Tavaliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui veres põletikunäitajaid ei ole (vereanalüüs perearsti juures), tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule. Peavalu põhjuseid on palju ja kirja teel asja lahendada ei saa.

tel. 6 748 591
Dr. ...

Loe edasi

PEAVALU

TERE
OLEN 32 AASTANE NAINE. PROBLEEMIKS ON PIDEV PEAVALU ALATES EELMISE AASTA SEPTEMBRIST. VALU ESINEB AINULT OTSMIKU PIIRKONNAS JA ON IGA PÄEV. VAHEL TEKIB POOLEST PÄEVAST AGA PÕHILISELT HAKKAB ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla depressiooni ja ärevushäirega, millega tihti kaasub krooniline nn. pingepeavalu. Vajalik on siiski spetsialisti konsultatsioon ja võimalik et ka lisauuringud.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

unehäired

Tere!

Abikaasal esinevad pikemat aega unehäired. Alguses oli tal raskusi magama jäämisega, kuid paarinädalane palderjani ja veiste südamerohu tilkade tarvitamise tagajärjel jääb ta küll õhtul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on unehäirete põhjuseks depressiivne seisund mis nõuab pikaajalist ravi.
Tuleks pöörduda neuroloogi poole.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

krooniline pingepeavalu

Tere!
Arst kirjutas Anafranili, kuid seda ei saanud kuidagi võtta. Kõht läks nii kinni, süda kloppis koledasti ja üldse läks enesetunne nii halvaks, lõpetasin. Nüüd prooviks läheb kolmas nädal Coaxili. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selleks, et ravimit soovitada pean olema kindel diagnoosis. Kirja teel on see võimatu. Küsige kõike eelnevat ravimit soovitanud arstilt.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sudame lihaste põletik või närvidest??

Tere...olen 16 aastane....mul lööb rindu vahel (viimasel ajal päris tihti)...mul vkoguaeg väga suur uni ja peavalu...kas mul on südamelihaste põletik või ma kuulsin et see võib olla ka närvidest...???

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alusta perearstist.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pidev Peavalu

Olen 20 a probleemiks on pidev peavalu.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

????

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: