kaela operatsioon 09.04.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

On diagnoositud kaelas lülidevahelise ketta väljasopistus. Valud ja vaevused nüüd juba üle kahe kuu , ravimitest pole erilist kergendust saanud. Loobusin lõpuks neist, sest vahet polnud, imelikul kombel leevendasid hoopis ööseks võetud rahustid (ju siis lihased lõõgastusid ja disk sai kosuda ?). Praeguseks mingil määral küll juba kergem, valud pole enam nii tugevad kui alguses, mõnel päeval on parem, mõnel kehvem, aga siiski ei saa veel külili magada, arvuti taga istudes ja autoga sõites kael ja käsi muutuvad valulikumaks, hakkavad "kiskuma". 5 aastat tagasi oli ka tugev radikuliidi hoog, aga seekordne on juba hullem. Kolm sõrme on küll juba aastaid pisut tuimemad, kuid käsi ei ole veel nõrk ega tundetu. Kõige suuremaks probleemiks on valu, mis segab töötamist ja magamist.
Neurokirurg soovitas oppi, näidustus selleks olevat olemas ja lubas, et abi saab. Panime opi aja kirja, nüüd kuu aega veel võimalik asja kaaluda. Annan endale aru, et op on ka trauma selgroole, kas see võib hiljem näiteks lülisammast mujalt mõjutada ?
Opi + ja - ? Olen 46. aastane, töötan arvutiga....tundub, et pikki aastaid on ka võimatu läbi valu töötada.
Arstil oli väga kiire (10 patsienti ukse taga), mõistan, et lihtsalt ei ole võimalik aega kulutada selgitusteks. Ka mujalt on väga vähe teavet leida just kaela kohta, ikka rohkem alaselja probleemidest.
Kas oskate öelda, kui kaua tavaliselt peab haiglas olema ? Kas kaela opi puhul on paranemine pikk ? Kas on opijärgselt piiranguid istumisel, mingites tegevustes ?
Tunnen, et teadmatus ajab segadusse õige otsuse langetamisel ja oma elu korraldamisel.
Veel selline küsimus: kas lülisamba probleemide korral tohib selja- ja kõhulihaste tugevdamiseks kasutada sõudeergomeetrit ? Või on oht kasu asemel endale kahju teha ?

Murelik


Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui valud on vähenenud, on operatsiooni teostamise mõttekus küsitav, eriti kui ei esine jõu langust sõrmedes, jalgade halvatust ja väga tugevaid valusid käes seoses kaela sirutuse või painutusega. Soovitan tulla konsultatsioonile koos kõigi piltidega.
Sõudeergomeeter kaeladiski haigust võib ainult süvendada.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kas valida operatsioon või taastusravi?

MRT-s avastati mul C5/C6 diski prolaps. Neuroloog ütles kohe, et see operatsiooni lugu, aga kuna ma veel piisavalt noor, võiks alustada esialgu taastusraviga, kui valu just elu ei sega. Praegusel hetkel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui käe jõud on normaalne ja püsivat tuimust sõrmedes ei ole, on võimalik ka iseeneslik paranemine. Tuleks kanda spetsiaalset kraed, mis ei lase kaela liigutada ja sellega närvi vigastada. Valu õla ümber ...

Loe edasi

kaela väsimus

8 okt.2007 oli operatsioon,kus tehti 4 ja 5 lüli prolapsia.Enne seda ja peale oppi väsib kael väga ära.tehti ka nov.uus MRT aga see ei näidanud kaela väsimusese põhjust.Tegelen aktiivselt spordiga ja viibisin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas operatsioon tehti kaela - või nimmelülidel?, Kui kaelal, tuleks ühendust võtta opereerinud arstiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: