kaks tõsist probleemi 01.10.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
kaks tõsist probleemi:
1)Alates selle aasta märtsikuust kuulen peas vilinat (kogu aeg, kuulen seda nn kõrgsagedusheli paremini kui külmkapi või arvuti töömüra). Vahetevahel see vilin muutub pulseerivaks (sõltumata vaimsest või füüsilisest pingutusest) 3-4 korral nädalas 30 sek jooksul. Siis on tunne, et see vilin nagu tahaks ära minna, aga tegelikkuses ei muutu midagi.
2)Juba 5 aasta jooksul kord poolaastqs (sh täna, puhkuse ajal) tekib kõigepealt lainetus silmade ees, (sh silmd hakkavad valgust kartma, kui on päiksepaisteline ilm), kerge hõljuv olek, tasakaal hakkab kaduma, tekib nõrkus, paremas käes sipelgad jooksma, siis vasakus käes ja jalgades. Tekivad kõne häired: mõte jookseb, aga sõnu ei saa välja öelda. Sellel ajal pean kusagile saama pikali heita. Umbes tunni möödudes need nähud kaovad ja järgi jääb peavalu (pidev kerge valu, võimendub pea järsemal liigutamisel) otsmiku sees, mis kestab umbes 1-2 päeva (tarvitan paracetamoli, mis võtab vaid uimasuse ära).
3 kuud tagasi pärast korduvat perearsti külastust ja tabletikuuri käisin eelpooltoodud kahe probleemi ning lisaks kaelavalu tõttu neuroloogi juures, kes tegi kaelast röntgeni=> kaela 3-4 lüli kaardunud. Soovitus ravivõimlemine ja massaazid.
Tegelen ravivõimlemisega ning käin 2-3 korda iga kahe kuu tagant massaazis. (kaelavalule on lahendus olemas). Aga pinin ei kao ja muutub järjest häirivamaks. Abi ei ole leidnud ka ülalpool kirjeldatud nn nõrkusehoogude kohta.
Olen normaalkaalus, võimalusel tegelen kehakultuuriga, vereproovid korras, vererõhk samuti.
Millest on tingitud selline pinin ja sellised "hood"? Ja kuidas neist lahti saada?
Kuhu peaksin abi saamiseks pöörduma või mida tegema?
Lugupidamisega,
mees, 45 a, kaugsõiduautojuht

Arst vastas:

dr Katrin Kaarna

Neuroloog

Päevakirurgia Erakliinik Medex

Tere
Vastan Teie küsimustele eraldi, kuna tundub, et need on eraldikäsitletavad probleemid.

1) Vilin kõrvades: tõenäoliselt tegemist kuuldeaparaadist , s.t sisekõrvast tingitud probleemiga. palun pöörduge kõrvaarsi poole, kes teeb vajalikud uuringud ja määrab vajadusel va ravi. Ei välista, et see tingitud Teie elukutsest.
2) Kirjelduse järgi võiks olla tegemist migreenihoogude või peaaju verevarustuse häirega. Hoogude kordumisel palun pöörduge perearsti poole, et suunataks ekstrakraniaalsete kaelaarterite ultraheli uuringule. Kui nimetatud uuring on korras, võib tõenäoliselt diagnoosida migreeni. Siiski on vajalik neuroloogi konsultatsioon neuroloogilise staatuse hindamiseks ja vajadusel migreeni ravi määramiseks. Lülisamba kaelalülide muutus on küll üks võimalike põhjusi , kuid alates 40. eluaastast on muutused olemas lülisambas juba kõikidel ja seetõttu on määratud ravivõimlemine teile igati õigustatud ja loodetavasti aitab teil ka probleemidest jagu saada.
Edu teile.
Tervitades
Teie arst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kas tegu võib olla närvipõletikuga?

Umbes kaks kuud tagasi algasid probleemid sellest, et parem jalg muutus paaril korral mõneks ajaks tuimaks, justkui "suri". Ühel hommikul ärgates oli jalg põlvest paistes ja valus. Arvasin, et asi on põlveliigeses, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põlve ja jalaprobleem on selgelt ortopeediline, närvihaigus see ei ole. Lihastõmblused kehal ja jäsemetel viitavad võimalikule neuroloogilisele probleemile. Kui tõmblused on silmale nähtavad, on ilmselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: