Valutavad jalad 10.04.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen 27a 182cm pikk ja kodune 2 väikese lapse ema. Umbes 2,5 kuud peale teise lapse sündi algasid mul jalavalud. Jalad valutavad põlveõnnaldes, sääremarjast pahkluuni. Valu on selline tuim ja piinav kuid mitte väljakannatamatu ja lõikav. Erilist trenni, istumist, seismist ei harrasta. Kuid 2 lapsega tegeledes liigun palju, kiiresti. Elades 2 korrusel kõnnin mitukümmend korda päevas trepist üles ja alla. Valud ei esine iga päev. Vahe on mõnikord nädal või mitu päeva. Nüüd on valud sagenenud - on kestnud järjest kuskil 3 päeva. Tavaliselt päeval jalad ei valuta. Valud algavad öösel ja jalad valutavad nii sirgelt, kõveralt, selili, kõhuli kui ka külili magades. Halvemal juhul valutavad jalad ka järgmisel päeval pärast valu täis ööd.
Sarnased valud olid 15 aastaselt ja perearsti sõnul oli see tingitud minu pikkusest ja jalgade kasvust. Umbes 10 aastat polnud midagi ja nüüd on valud jälle kohal.
Mis uuringuid ma peaksin ette võtma ja millise erialaarsti poole pöörduma, et teada saada mis võib selliseid vaevusi põhjustada?

Ette tänades

MR

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Konsulteerige kõigepealt perearstiga. Vajalik võib olla ortopeedi, reumatoloogi või veresoontearsti abi.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Jalad valutavad/surevad

Säärelihased valutavad hommikuti, kui liikuma hakata kaob valu ära, päeva lõpuks valutavad jälle. Viimasel ajal annavad tunda ka reielihased. Ei saa päris hästi aru kas see on valu või jalad surevad ära, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui asi on seoses ülemäärase sportimisega, siis spordiarstile. Kui perearsti analüüsides on tõusnud põletikunäitajad, siis reumatoloogile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

valu jala närvides

Valutavad, torkivad ja külmad vahel ka tulised jalad.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui põete ka suhkruhaigust, on tõenäolinr jäsemete krooniline närvikahjustus, Võimalik on ka muu põhjus.
Ravi on kindlasti võimalik. Tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

jalad valutavad ja surisevad õhtuti ja öösiti

Jalad hakkavad valutama ja surisema õhtuti istudes ja öösiti pikali olles, asendist sõltumatult. Nagu nõgestega kõrvetatakse või nagu sipelgad jooksevad mööda jalgu. Sageli kisuvad jalad ka krampi. Päeval ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks perearsti juures kontrollida end suhkruhaiguse, kilpnäärme haiguse ja B12 vitamiini puuduse suhtes. Kui analüüsid korras, tuleb minna neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Jalad akasid valutama

Magasin järsku üles tulles, sain parema kottile aiged kuidagi.siis ka kott valutas. Ja peale selle nüüd mull jalad valutavad .

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Perearst saab aidata.

Dr. Pajos

Loe edasi

Jalavalud.

Tere.
Mul on selline probleem, et hommikuti kui ärkan on jalad jube kanged ja valutavad seda juba kuskil teist nädalat. See kestis kuskil poolteist tundi ja läks siis yle.
Viimasel kahel päeval ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole probleem jalanärvides vaid liigestes-kõõlustes. Alustage visiidist perearstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: