Blepharospasmid 26.03.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen naine 78.a. Mul on glaukoom, tilgutan 24a. silmarõhku alandavaid tilku, möödunud aastal pandi mõlemasse silma kunstlääts, nägemine on hea. Alates 2003.a. kipuvad tekkima silma sõõrlihaste spasmid - käimisel vaatan maha, silmad ei taha tuult, eredat valgust ega päikest. Kodustel töödel - köögis, õmblemisel, lugemisel, triikimisel, ka arvuti kasutamisel - spasme ei ei esine.Tartu närvikliinikus on tehtud uuring veebruaris 2007, milles on märgitud: tegemist on hüperkineesi tüüpi kahjustusega silma sõõrlihastel, lisaks on kerge positiivne deerment testlihastel, müasteeniale iseloomulik kahjustus. Mulle tehti botoxi-süstid 3 kummagi silma lähedale. Samad süstid tehti mulle ka 2004.a., siis ei aidanud ja paraku ka sel korral ei aidanud, kui - siis ehk väga natuke, spasmid on veidi pehmemad kui enne süsti. Enne uuringu tegemist ma käisin 10 korda nõelravil, mõtlesin, et ehk aitab, paraku ei aidanud. Nõelraviarst pulsi kontrollimise teel tuvastas, et mul võib olla maksaga probleeme (minu vanuses olekski ime, kui kuskil probleeme poleks), ja soovitas pidada kuu aega loomse valgu vaba dieeti, seda ma nüüd ka pean. Dieedi pidamine mulle raskusi ei valmista, sest olen II tüübi diabeedik ja hoian suhkrutaseme enam-vähem normi piires ainult dieediga juba 12 aastat. Ja nüüd küsimus: mida siis saaks teha veel, et spasmid mind väljas liikumisel nii väga ei segaks? Uus botoxi-süst määrati mai lõppu, aga kui ta ei aita, mis siis aitaks? Praegu väljas liikudes pean kogu aeg mõtlema ainult silmadele, et ma olen nüüd rahulik, et hoian silmad lahti,vaatan maha, et ei tõmba kaela pingesse. Kui aga silmad ikka kinni kisuvad, siis tuleb seisma jääda, muidu võib vastu posti minna, mida on ka juhtunud. Vastuse eest olen väga tänulik.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui on tegemist silma sõõrlihaste spasmiga , siis on Botox süsted parim võimalik ravi - palju sõltub aga süstete täpsusest. Kui on aga tegemist müasteeniaga, on ravi Botox iga väär. Seega on väga oluline diagnoosi täpsus.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Jalg kadus alt

Tere.Juhtus selline asi,et tööl kõndides kadus lihtsalt jalg alt ära! Midagi sellist ei ole enne juhtunud-ei olnud mingeid valusid ega midagi,lihtsalt jalg hakkas meeletult värisema ja nagu kadus täiesti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui mingeid valusid ei olnud, on tõesti võimalik selja-või peaaju verevarustuse häire. Tuleks teha vereanalüüsid ja EKG (perearstil). Kui see peaks korduma, tuleb kohe minna EMOsse lisauuringuteks.
Loe edasi

surinTere

Tere.olen 24 aastane naine ja tunnen pidevalt vasakul pool peas surinat.justkui sipelgad jookseksid ūle pea.tuimus oleks nagu käes ka jalas.olen käinud traumapunktis probleemiga ja nad saatsid mu röntgeni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surin peas esineb sageli kroonilise ärevuse ja depressiooni korral. uuringud siis midagi halba ei näita. Oluline on neuroloogiline läbivaatus asja selgitamine, vajadusel ravi.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Pulseeriv kohin vasakus kõrvas ja peas

2016 a-l oli väga raske sünnitus, mis lõppes erakorralise keisrilõikega. Alates sellest ajast on tekkinud mitmed terviseprobleemid - südame vahelöögid, nägemishäired (tekkis palju klaaskeha hõljumeid, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid pulsseerivaks kahinaks on palju, tihti seoses vererõhu kõikumistega või kaela ja pea arterite ja veenid võimalike probleemidega. Kui perearst kuuleb stetoskoobiga kahinat ka samal pool kaelal ...

Loe edasi

Tuim kestev valu rinnus.Käisin hiljuti perearstil ,kõik igasugu vere proovid olid korras.Arst kuulas ka hingamist midagi ei avastanud.Ise arvan et midagi on kopsudega seotud.Pean minema homme kümne päevalisele reisile mida teha.

Valu rinnus keskel tuim kestab poolest tunnist paari tunnini on olnud viimase paari nädala jooksul süvenev.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha kopsupilt ja korrata EKG. Kui need ikka korras on võimalik selgroost lähtuv närvivalu.
Siis helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Südame puperdamine ja iiveldus

Tere! Mure on siis selline, et iga kord pärast söömist hakkab iiveldama. Ja vahest tekib ka selline tunne nagu tahaks pilti kaotama hakata. Tihtipeale hakkab ka süda tugevalt lööma, nii et tunnen igat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks treeninguga pidada paar nädalat vahet ja minna südamekontrollile (EKG).

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kaela ja turja valu.

Pidev valu paremal poolel kaelas ja turjas,kiirgab ka abaluu alla. Kaela keerata ei saa ainult koos kehaga.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on algav probleem kaeladiskiga mis ärritab käenärvi. Tuleks teha pildid kaelalülidest 2-s suunas (perearst) ja tulla vastuvõtule.
Tel. 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

20 aastat kestnud peavalu

Pöördun Teie poole oma tütre pärast,kelle peavalud on kestnud juba 20 aastat.Praeguseks on asi läinud nii hulluks,et need hullud migreenihood ei lase tal enam elada ja töötada,pereinimene ja 2 väikest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Migreenivalusid ägestavad ja muudavad need sagedaseks närvisüsteemi seisund (ärevus, depressioon) ja kaelaprobleemid. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tuimus tuharatel

Tere. Mulle tehti operatsioon Interlaminectomia L 5-s 1 sin. Exstirpatio prolapsus disci L 5-S 1. Enne operatsiooni tekkis tuimus ja valud tuharatel ja jalgede vahel ja põiehäired. Peale operatsiooni tuimus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt siiski paranemine toimub, aga tuimus kaob aeglaselt - mitme kuu kuni poole aastaga. Ise siin eriti kaasa aidata ei saa.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

herpesviirus

2 aastat uroinfektsioonid, ravitud korduvalt nii haiglas kui kodus iga kuu mitme antibiootikumiga, kuid ilma antibiootikumita kolibakter ja enterokokk nädalaga tagasi ja lõputu emo ja haiglaravi õudus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Herepesviirus kahjustab närvitüvesid mis võib tekitada põletavat valu veel kaua ka peale põletiku lõppemist.
Tavalised valuvaigistid siis ei aita. Helistage peale 5 septembrit.

Dr. ...

Loe edasi

MRT uuring?

Tere.Küsimus MRT uuringu diagnoos kohta.Mida see tähendab?

C6-C7-Th1 eesmine spondülodees,metalliartfaktide foonil näib spinaalkanal vaba.Seljaajus näha T2 hüperintensiivne,kohati tsüstjas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuring näitab operatsiooniga fikseeritud kaelalülisid ja seljaaju kahjustust.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: