Mis probleem? 05.03.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 27- aastane noormees. Aeg-ajalt (siiski pikkade ajavahemike järel) teeb muret alaselg. Tunnen nagu tuimi tuikavaid pakitsusi sealkandis, mis nagu annaksid ka aeg-ajalt tunda jalgades. See probleem ei ole siiski koguaeg, vaid nagu öeldud, kordub pikkade ajavahemike järel. Hetkel jälle. Hommikul tõustes on alaselg nagu veidi kange, kui end sirgu ajada ning siis kui istuda, siis on samuti seda häda rohkem tunda. Olgu öeldud ka, et olen kontoritööd tegev inimene. Võimalik et olen ise talle kuidagi häda teinud, kas siis jõusaalis kangiga kükkides (enam ei tee), sest häda hakkas ennast ilmutama, kui olin u 25-aastane. Ükskord on olnud ka kuidagi eriti tugevalt, peale puulõhkumist, kui umbes nädal aega oli päris tegemist et end näiteks toolilt püsti saada. Siis proovisin ravida mäletamist mööda Fstum geeliga.
Mu jutt võib tunduda vist segane, aga kokkuvõtteks siiski: tuimad tuikamised alaselja piirkonnas mis nagu aeg ajalt annavad end ka jalas tunda. Kui istuda, tuleb probleem selgemini esile. Probleem ilmneb aeg ajalt suht pikkade ajavahemike järel. Millega võib tegemist olla? Kas peaks midagi vältima, mingit teist laadi sporti tegema või mida üldse tegema? Aitäh!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise kõhrketta vigastusega. Valusid aitab vältida pidev selja ja kõhulihaste treening,õige istumine ja raskuste tõstmine.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

näriv valu.

Detsembrikuul eemaldati mul kaheksas hammas mis ei tahtnud tuimaks minna ja seetõttu tehti 6 süsti ja eemaldati valuliselt.
Nädal hiljem tekkisid valud lõualuu piires ja kehv enesetunne.Käisin uuesti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on probleemi põhjus ülemiste kaelalülide vahelt algava kuklanärvi ärritus, mis olles ühenduses kolmiknärviga võib anda laia skaala püsivaid näo-kaela-õlavalusid. Soovitan tulla konsultatsioonile. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: