diagnoosist ei saa aru 07.07.06 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

tere,
elukaaslasel diagnoositi selline asi nagu-keskmises rinnaosas on 4 kraadine dekstroskolioos ja vähesed algava osteokondroosi tunnused. Th8 lüli on vähesel määral kiiljas. mida see tähendab? tegemist 26aastase mehega ja neuroloogi juurde enne sügist aega ei saa. mida ise koduste vahenditega ette võtta? soovitati ujumist ja ravivõimlemist, ja mingeid kuulujutte naistepuna kohta olen ka kuulnud. ehk saate head nõu anda?
ettetänades, kadri

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Skolioosi ehk selgrookõverust aitab vähendada vaid regulaarne treening ja võimlemine selja ja kõhulihastest moodustuva korseti tugevdamiseks.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Diagnoosist ei saa päris hästi aru ja mis edasi?

Tere,

Mul hakkas mingi aeg tunda andma valu seljas all paremal pool.
Tehti UH ja avastati,et neer allapoole vajunud natukene,seega saadeti röntgeni.
Selle vastus oli selline :

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kaebusi selja poolt ei ole, tuleb nende tekkimise vältimiseks just tegeleda kõhu ja seljalihaste tugevdamisega, võimlemisega, jooksmisega. Vältida kangi ja raskuste tõstmist.

Dr. Ain ...

Loe edasi

selja song

tere! olen saanud diagnoosi aga mitte Eestis, vaid Kanadas (siin on ka saatekiri operatsioonile, aga aastane ootejärjekord). samas on eesti kodakondsus ja võimalus teha operatsiooni Eestis. saan nii aru, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsimus on väga laialivalguv ja igasusguse infota. Kindlasti on eelkõige vaja diagnoosist lähtuvalt erielaspetsialisti või kirurgi eelnevat läbivaatust ja uuringutega tutvumist.

Tel. 6 748 ...

Loe edasi

ENMG

Tere, olen 33a naine pidevad jalgade ja käte ebamäärased valud, tehti ENMG . Tulemuseks kirjutati sensoorsete motoorsete neuropaatiate syndroom rohkem väljendunud jalgadel. Öeldi veel, et arvud (jala närvid) ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jääb mulje et närvide juhtivus on langenud aga veel normi piirides. Üsna võimalik aga et see ei ole valude põhjuseks. Vajate spetsialisti konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Epilepsia

Kas diagnoosist G40.2 on võimalik täielikult terveneda? Kui jah, siis mil viisil?Teadvusekaotust esinenud kahel korral. Naine, 40-aastane.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Korrektseks vastuseks on andmeid liiga vähe.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Insult

Kuidas aru saada niisugusest diagnoosist - koldeline insult (koldeid tekib kogu aeg juurde)? Autoõnnetusse sattunud inimene on juba 3 kuud olnud erinevates haiglates ja tõusnud juba omale jalale,kuid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoosiga (mitme)koldeline insult märgitakse haigusseisund mida iseloomustavad ajuvereringehäiretest tingitud kahjustused aju erinevates osades ja mis võivad olla tekkinud eri aegadel. Kaasajal on haiguskolded ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: