Pinged peas, ärevus, jm. 27.02.06 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere !
Olen 35.-aastane naine, kaheaastase lapse ema. Tean, et peaksin nagunii mõne spetsialisti poolt pöörduma, aga kuivõrd nende juurde on nagunii kuudepikkused järjekorrad, loodan kasvõi mingitki infot siit saada.
Lugu selles, et mul on viimasel kahel kuul tekkinud mingi kummaline pinge peas - surumine, äraminestamise tunne, silmade fokusseerimise raskused, pearinglus, segane olek vms. Seda kõike eriti puhkeolekus. Ühtlasi kaasneb südame puperdamine ehk süda jätaks nagu mõned löögid vahele ning rütm läheb segamini. Lisaks on pidev jõuetus ja väsimus, isegi, kui magada korralikult. Öösiti surevad käed ära ning valutavad. Ning kohati tekivad kergesti ärritusnähud ning raevuhood mingi tühise põhjuse pärast. Ka ärevus. See kõik on väga- väga häiriv: olen hakanud mõtlema ajukasvajast ja lootma peatset surma, mis võiks kergendust tuua.

Olen kogu elu kannatanud ärevushäirete all. Viimased kaks aastat põdesin sünnitusjärgset depressiooni. Olen viimased kaks aastat vahelduva eduga võtnud antidepressante (algul 14 kuud ja üritasin lõpetada, siis uuesti 3 kuud, vahe 3 kuud ning viimati võtsin uuesti 3 kuud), mille lõpetasin 1. jaanuaril. Samalaadsed nähud olid mul ka eelmisetel kordadel, mil jätsin antidepressandid ära.

Kas tegu on pelgalt AD ärajäämanähtudega või võivad põhjused ka muus olla ? Kas peaks tegema mingi aju-uuringu ? Kui, siis kas seda Tallinnas ka teha saaks (tasulised ja kiiremad variandid) ?

Ette tänulik, lugupidamisega,
A.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on ilmselt depressivsest seisundist tingitud vaevustega. Antidepressivne ravi kestabgi tihti mitu aastat ja oluline on õige ravimi valik.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Survetunne peas

Tere. Mul on peas kulmu piirkonnas, põsesarnas ja ka meelekohas pressi ja suruv olemine ja nägemine läinud ähmaseks. Silmaarst vastuvõtul sai käidud, silmades ühtegi haigust ei tuvastatud. Mis probleemiga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui silmaarst nägemise langust ei leidnud, tuleb arvesse krooniline põskkoopspõletik või stressiseisund ja ärevus. Tõde selgub neuroloogi vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pea

Tere! Selline mure mul et aprilli kuust on juba survetunne peas ja ei lase magama jääda, see on jube tunne ikka aga mis võib viga olla? ja mis ma saan selles olukorras teha?

Ette tänades

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Survetunne peas on tihti seotud kaelalihaste pingest tekkinud kuklanärvide ärritusega, see aga omakorda sõltub närvisüsteemi seisundist (krooniline pinge ja ärevus) Soovitan neuroloogi vastuvõttu.
Loe edasi

Paresteesiad

Tere!

Tekib hooti sipelgate jooksmise tunne vasakus peapooles kõrvast ülevalpool, kerge valu samal pool ning üldine surve- ja raskustunne peas. Mis tekitab peas sipelgate jooksmise tunnet ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on põhjuseks krooniline ärevus ja/või depressivne seisund. Raskeid tervisekahjustusi need häired ei põhjusta, elukvaliteedi muutus on aga ilmne. Soovitan kogenud neuroloogi konsultatsiooni.
Loe edasi

Valud kuklas ja peas.


Tere

Kas ärevus võib tekitada pidevat valu kuklas,kaelas,oimukohtades ja peas.Kael on mõnest kohast katsudes valus.Oimukohad on ka valusad.Peas pidevalt kohiseb ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ärevus põhjustab sageli kaelalihaspinget, mis on aluseks kroonilistele valudele. Kui Cipraleks kuu aja jooksul asja ei paranda, tuleks kaaluda ravi muutmist.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 ...

Loe edasi

Pingepeavalud

Tere

Minul mureks pingepeavalu, mis kestab juba ca 9 kuud. Valu ei ole tugev, pigem surve ja pressimise iseloomuga otsmikul ja meelekohtades. Surve peas hakkab tavaliselt kella 11 paiku (kell ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas olete käinud ka psühholoogi või psühhiaatri jutul?
Tõenäoliselt tuleks vahetada antidepressanti.

Dr. Ain Pajos
6748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: