Haiguse järgne masendus ja ärevus. 26.12.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Olen 30 aastane naine. Põdesin sel suvel puukentsefaliiti (meningiiti õnneks ei olnud). Põdesin õnneks palavikuta. Septembri keskel hakkasin siis ennast tasapisi normaalsena tundma. Nüüd aga käib hooti meeletu masendus, ärevus ja aeg-ajalt ka paanika. Koos puukentsefaliidiga oli selline enesetunne muidugi tugevam ja pidevalt. Kõik see, mis praegu toimub, on tõesti hirmutav (ärevus, selline nö ebareaalsustunne, kurbus, lootusetuse tunne, ei taha käia tööl, samas ei taha ka kodus olla, pea on nagu tina täis ja kumiseb, aeg-ajalt on tunda ka survet peas, meeletu väsimus ja jõuetus aeg-ajalt, samuti käivad helid peast läbi, põhjuseta ajab ka nutma). Sooviksin teada, millal on mul lootust, et see kõik ükskord ometi möödub ning ma tunneksin end jälle täisväärtusliku inimesena? Siiani paluvad arstid mul muudkui aga Xanaxit süüa ja et küll möödub, kas nõustute Xanaxi võtmisega? Ise tunnen, et tõesti võtab must masendus aina rohkem maad, kas haigusega tekkinud ärevust ja masendust ravitakse ka antidepressantidega või tuleb lihtsalt see õudus üle elada? Kui sageli tekib inimestel pärast entsefaliiti selline seisund?Palun andke head nõu, mida saaksin veel ise enda jaoks ära teha?

Samuti tekkis oktoobris juuste piiril kaela tugev valu pea taha kallutamisel (röntgen korras), samuti on kael kange. Entsefaliidi põdemise ajal kael kusjuures tunda ei andnud. Olen proovinud valuvaigisteid, soojendamist, võtsin 15 korda massaazi väga healt massöörilt, manuaalteraapiat...ja ei mingit kasu, kael on ikkagi kange ja valus. Kas siinkohal oskate midagi välja pakkuda?

Lisan veel niipalju, et kuni haiguseni olin õnnelik ja eluga rahul olev inimene. Elu oli mitmekesine ja huvitav, millestki puudust ei ole tundnud, nüüd aga ei suuda millestki rõõmu tunda ning kõik tundub mõttetu ja tühine:(.

Palun andke head nõu, kuidas edasi minna...

Kauneid pühi ja ette tänades

Riina

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kas haiguse ajal või järgselt tehti ka aju kompuutertomograafia? See tuleks nüüd ilmselt uuesti korrata et välistada võimalik progresseeruv ajukahjustus. Usun et saite korraliku ravikuuri.
Xanaxi pikaajalist igapäevast tarbimist ei soovita kuna toime on lühiaegne ja võib tekkida sõltuvus. Abi võiks olla antidepressantidest.
Kui asi ei parane tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Rõhuv tunne peas

Tere.

Olen 23-aastane noormees. Teen vaimset tööd (töötan palju arvutiga ja loen) ning lisaks ka õpin. Sporti teen väga vähe. Eelmise aasta sügisel hakkas mind painama ärevus. Pöördusin esmalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt tuleks teha veel EEG uuring kui tulete vastuvõtule.
Helistage tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: