Hallutsinatsioonid 12.10.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Minu 72a. isal diagnoositi augustis Parkinsoni tõbi (algstaadiumis). Kirjutati amantadiini 1tablett 3 korda päevas. Isa hakkas mõne aja pärast kurtma pea pööritust, tasakaaluhäireid, kahekordselt nägemist, eesnäärmevaevusi. Mõneks nädalaks rohtudest loobuti. Kui septembri keskel kirjutati juurde uroloogilist rohtu coxon`i, hakkas uuesti ka amandatiini võtma. Uroloogilised mured kadusid, ka käsi ei värisenud enam. Tasakaalu- ja nägemishäired jäid. Amandatiin võeti uuesti maha ja nüüd kahe päeva pärast tekkisid hallutsinatsioonid. Kuigi amandatiini kõrvaltoimetena on märgitud ka hallutsinatsioone, väidab arst, et nii väikese annuse juures polevat tema praktikas midagi sellist veel esinenud. Kui suur võib olla tõenäosus, et psüühikahäired on tingitud rohu kõrvaltoimest või on see siiski suuremalt jaolt phühhiaatriline probleem (geneetilitiline soodumus olemas - isa õel diagnoositud Alzheimeri tõbi, isal uute kogemuste omandamine raske, probleemid mäluga, asjadest ja sündmusest arusaamisega jne.)? Mida edasi soovitate?
Ette tänades!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Selles eas on hallutsinatsioonid ravimi kõrvaltoimena üsna tõenäolised. Tuleks vahetada ravimit.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Nägemisvälja häired, lugemisraskus

Tere, olen logopeed ja minu poole pöördus kolmanda klassi laps lugemisraskuse tõttu. Kuna muid probleeme ei paistnud olevat, siis lasin tal rääkida, mida lugemise ajal tunneb, näeb. Tüdruk kirjeldab pikalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hootised nägemisillusioonid ja/või hallutsinatsioonid võivad esineda lapseea kuklasagarast lähtuva fokaalse epilepsia korral. Kas esineb ka lühiaegseid teadvuse väljalülitumisi, vastutahtelisi silmade ...

Loe edasi

Kõne- ja arusaamisehäire pärast ajuinfarkti

Tere
Minu isal oli u. 3,5 nädalat tagasi üsna raske ajuinfarkt, nüüd on ta sellest natuke toibunud ja suudab ise kõndida ja süüa.
Paistab aga, et pihta on saanud kõne ja arusaamiskeskus.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuigi patsient liigub ise, on nii passiivsed kui aktiivsed harjutused osaliselt halvatud jäsemetele paranemise suhtes kasulikud. Kõne taastumine kestab kauem ja vajalik oleks kindlasti logopeedi abi. asja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: