Füüsiline koormus ja tsüst 16.09.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen 25 aastane naine. Poolteist kuud põdesin puukentsefaliiti (põdesin kergemini, kuna 2 vaktsiini tehtud). Kuna haigusele ei saadud kohe jälile, siis tehti eelnevalt kõiksugu muid uuringuid, sh ka aju MRT uuring (peas oli haiguse ajal meeletult tugev surumise tunne ja nägemine oli ka halb). Selle käigus siis avastati selline asi: Esisarvede vahel suhteliselt suur (4,5*1,1cm) liikvori signaaliga moodustis, mille sisu homogeenne. Ekspansiivne efekt väljenduńud ei ole. Lisaks veel üksikud(2-3 tk) lakunaarsed (võimalik et isheemilised) väikestele veresoontele omased kahjustuskolded vasakul basaalganglionides.

Arstidega räägitud ja mulle selgitati, et lihtsalt juhuleid ning kaasasündinud. Mitte mingisugust ohtu ei kujuta ja aasta pärast igaks juhuks uus MRT.

Mind huvitab selline asi, et kas MRT uuringu ajal ei oleks pidanud entsefaliit ka sealt pildilt välja tulema, on ju see ajupõletik minuteada?

Nüüd tahaksin jälle üritada tasapisi füüsilist koormust tõsta, kuna tervis parem. Tahaksin täpsustada, kas tohin teha tugevat aeroobika trenni (siiani olen teinud) ning ega see mingit ohtu ei kujuta?

Ette tänades

Silja

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

MRT uuring kerget entsefaliiti ei näita, kas seljaajuvedeliku proov näitas?
Kui enesetunne on hea võib trenni teha, soovitav on siiski 3-4 nädalat suuri koormusi vältida.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tugevad peavalud peale kaelaoperatsiooni

Kael opereeritud varakevadel 27. märtsil.2017. Viimastel kuudel on mind piinanud koledad peavalud, eriti öösiti ja hommikuti.
Valu piirkond on kuklas, mis kiirgab meelekohtadesse. Vahel on valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuring näitab et peaajus probleeme ja valude põhjuseid ei ole. Kaelapiltidel aga esinevad lülidevaheliste diskide degeneratsiooni nähud mitme lülivahemiku tasemel. Ei ole selge mida opereeriti kaelas. ...

Loe edasi

Jalalaba krambid ja ebameeldiv tunne jalas

Mul on kogu elu probleem olnud väga valulike jalalaba krampidega. Krambi ajal väändub suur varvas täitsa teiste varvaste alla ja see ei taha hästi üle minna. Kui noorena läksid krambid kiirelt üle ja võis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

ENMG uuring näitab vasaku jalanärvi kahjustuse järgset seisundit. MRT uuring näitab parema jalanärvi ärrituse võimalust. Närvikahjustused võivad olla põhjuseks sagenenud lihaskrampidele. Lisaks soodustavad ...

Loe edasi

Lülisamba muutused ja sport

Röntgenbildi alusel on mul selline diagnoos.
Hinnakoodid: A7916, A7907RÖ-leid:NIMMELÜLID:Lumbaallordoos tavaline, skolioosi ei ole. l5 anterolistees ~6 m ulatuses, defekt pars interartikularis´es. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjelduse järgi esineb nimmelülide nihkumine seoses lülidevahelise liigese vigastusega. Vajate kohest ortopeedi konsultatsiooni. Vältige seni füüsilist koormust.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

silma tõmblemine

Tere!
Silm tõmbleb, algas ühest silmast, seejärel teine silm ka. Nüüd juba aeg-ajalt tõmbleb põse juurest. See on kestnud juba 2 kuud. Olen söönud magneesiumi 500 kogused, kuid ei aita. Vahel hakkab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas on vaid vähesed tõmblused silmalaugudel või silm sulgub vastutahteliselt? Silmalaugude tõmblused esinevad sageli seoses stressiga ja tavaliselt mööduvad iseeneslikult. Kui esinevad aga silmade sulgused ...

Loe edasi

Ishias

Tere,
EMO -s tuvastati ishias neli päeva tagasi ja kirjutati ravimid SKUDEXA 75mg/ 25 mg ja SIRDALUD 4 mg. Tehtud rönken mis näitas lülide kokkusurumist ( diski probleem ).
Valu kiirgab tugevalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ilmselt lülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mis komprimeerib jalanärvi juurt. Valud võivad kesta kaua kuid paranemine on võimalik. Tuleks olla haiguslehel, vältida asendeid ja liigutusi ...

Loe edasi

Selja operatsioon

Tere,

Määrati operatsioon. Sooviksin ka Teie arvamust, et kas sellise diagnoosiga oleks valudest/vigadest pääsemiseks ka füsioteraapiast vms abi või ainukene lahendus oleks siiski operatsioon? ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõik oleneb neuroloogilisest leiust s.o. läbivaatusel selgunud närvikahjustuse ulatusest ja kaebustest. Kui valud on kestnud kaua ja ravimid ei ole aidanud, on ilmselt vajalik operatsioon.

Loe edasi

Selg ja jalga kiirguv valu

Tere

Palun vastust küsimusele - kui ristluu kohale lööb valu ja sealt kiirgub edasi jalga, jalg suriseb all, välimised varbad vajuvad väljapoole, lahtine jalanõu ei seisa jalas, jalasirutus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

ENMG uuring tavaliselt näitab närvikahjustust, ka vana. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule ja kui jääb mulje, et tegemist on seljast lähtuva närvikahjustusega tuleks korrata ENMG ja teha ka magnetuuring ...

Loe edasi

Kaelalüli C5/6

Perearst saatis neuroloogi juurde , kuna kurtsin peavalusid, mis algasid umbes kolm kuud tagasi. Tehti röntgeniülesvõte kaelast.
Vastus: Degeneratiivsed muutused eeskätt C5/6 väljendunud. Mis tähendab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kalalülides esinevad muutused seoses lülidevahelise diski kahjustusega. Peavaludeks võib aga olla ka muid põhjuseid. Tuimus käes ja jalas viitab aga muudele närvikahjustustele. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.
Loe edasi

4. aastasel tüdrukul tegevuse lõpetamisel kätevärin

Tervist Lp. Dr. Ain Pajos!

Küsimus järgmises: minu tütrel (4 aastane) tekib käte värin kui ta lõpetab tegevuse: näiteks paneb endale ise toitu taldrikule potist, kui lusikas jõuab oma taldrikusse, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla perekondliku ehk nn. essentsiaalse treemoriga, aga kuna tegemist on väikelapsega, tuleks minna lapsega lasteneuroloogi vastuvõtule muude võimaluste välistamiseks.

Dr. Ain ...

Loe edasi

Õlavalu ja pöidla tuimus

Parem õlg ja õlavars valutab hooti, rahulolekus, eriti hommikuti ärgates, varem ka öösiti. On viimase nädala jooksul vähem ja harvem valutanud. Õlaliiges liigub normaalselt, käes on jõudu, aga kaela on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaela 6-7 lülivaheketta väljasopistusega mis ärritab/kahjustab käenärvi. Kui saate - tehke tavaline rö üv. kaelalülidest mis tavaliselt kinnitab diagnoosi. Kiropraktika võib olla ohtlik. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: