Propranolool 01.06.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Palun öelge, kui on diagnoositud essentsiaalne treemor (naine 32.a) ja ravimiks määratud propranolooli pool tabletti kaks korda päevas, kas see võib tekitada antud ravimi sõltuvust? Kas tõesti tuleb seda tabletti võtta nüüd elu lõpuni?
Tervitades patsient

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Propranolool ravimsõltuvust ei tekita. Annus on väga väike. Ravimi ärajätmisel on tõenäoline et treemor taastub, kuna tegu on päriliku soodumusega.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Käte värisemine

Mida teha päriliku käte värisemise, mis on viimastel aastatel progresseerunud, pidurdamiseks. Kas sobib propranolool? Kas see vähendab pulsisagedust? Tarvitan igapäevaselt vererõhu alandamiseks micardisplus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui on tegu päriliku värinaga, võib propranolool hästi aidata. Alustada tuleks annusega 0,5 tab. hommikul vajalikul päeval. Pulsisagedus võib langeda ja alla 50 se pulsi korral tuleks ravimist loobuda.
Loe edasi

Käte värisemine

Tere,

pöördun Teie poole, et leida leevendust tugevale käte värisemisele, mida ma kontrollida ei suuda, ning mis takistab söömist jm olulisi tegevusi.

Värin sai algus ca 15 a ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ilmselt ei ole parkinsoni haiguse, vaid päriliku treemoriga. Parkinsoni haiguse rohud siin ei aita, küll aga liskantin või propranolool.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

treemor ja rasedus

Tere! Minul selline mure. Olen 33.a naine. Paar aastat tagasi diagnoositi mul essentsiaalne treemor, mis võimendub erutavates olukordades (nüüdseks kardan neid olukordi juba paaniliselt ja üritan hoiduda). ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Essentsiaalne treemor on pärilik kalduvus värinatele erinevates kehaosades. Välja ravida seda ei saa, küll aga just propranolool (mitte metoprolool) toimib värinat pärssivalt. Raseduse esimestel kuudel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: