arm ja tatoveerimine 14.05.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
mul oleks selline küsimus,et kas armi peale võib teha tatoveeringut?
ma tean et tavaliste armide peale võib,aga mul opereeriti umbes 2 aastat tagasi healoomulist kasvajat,kuid see oli selja peal sellises kohas,kus on palju närve,seepärast jäeti natuke alles.kuid see arm,mis sinna jäi,häirib mind väga. see on täpselt sellises kohas,et kui kummardada või istuda,on näha.ja nüüd ma mõtlesin,et laseks sinna peale teha tatoveeringu.kuid kas seda tohib teha,kui seal all on veel natuke kasvajat alles?ja kui päris tatoveeringut ei tohi,kas siis sellist,mis mõne aasta pärast maha kulub,tohib?
(17 aastane olen,kui see vanus siis midagi loeb)
jään vastust ootama!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Igasugune keemiline ja mehhaaniline ärritus võib kasvajat ergutada kasvama ja iseloomu muutma. Seega on tätoveering seotud riskiga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kõrvetav valu jalgades ja surin

Tere! Jalgades on viimasel ajal tulitav ja torkiv valu! Ühes asendis olles surevad jalad ära ja nägu nagu õhetaks ka aega ajalt!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas põete suhkruhaigust?. Tuleks alustada analüüsidest perearsti kaudu.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Rahutud jalad

Tere,

minu mure on rahutud jalad. Kas Mirapexini kasutamine pikaajaliselt võib tekitada sõltuvust? Kas ravi võib olla eluaegne (st. kas neid ravimeid võib nii pikaajaliselt üldse kasutada) ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tere

Päris välja ravida seda haigust ei saa, küll aga võivad nähud perioodiliselt olulisel väheneda. Ravimit Mirapexin võib ja tuleb kasutada pikaajaliselt , oluline on õige annus. Sõltuvust ...

Loe edasi

Pearinglus põhjustatud ravimite kasutamisest

Tere

Tarbisin arsti ettekirjutusel kunstliku viljastamise raames hulgaliselt ravimeid, mille tulemusena sattusin pärast munarakkude punktsiooni hüperstimulatsiooniga haiglasse. Nimetatud seisundiga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla hoopis tasakaaluorgani häirega sisekõrvas, mille diagnoosimiseks ja raviks tuleks käia spetsialisti vastuvõtul.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu kubemes ja reies!

Tere! Minul sihuke küsimus,et minu avastati vasakpoolne kubemesong ta pole küll veel väga suuur.Samas valu ma vasakul poole ei tunne,aga tunnen aeg-ajalt pulseeruvat valu hoopis paremal pool kubemes ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See võib olla tingitud parempoolsest songast. Tuleks konsulteerida kirurgiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Seljavalu

Tere,
Mure järgmine: u. 3 nädalat tagasi hakkas selg valutama, alguses tuimalt ja mōned tunnid hiljem ei saanud ma enam ennast liigutada-alaselg tegi kohutavat valu, väikese liigutamise peale oli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla vana 4 ja 5 nimmelülidevahelise kõhrketta vigastus - sellest tingitud lülide nihkumise ja närvijuure komprimeerimisega. Tuleks vältida valu tekitavaid asendeid, raskuste tõstmist ja ...

Loe edasi

Kaela/õlapiirkonna valud

Tere.
Minul on probleem pidevalt süvenevate kaela / õlavaludega. Viimasel aastal valutab mu kaela ja õla piirkond vähemalt korra kuus, umbes nädala kaupa, millegi pärast just eriti menstruatsiooni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on kaelavalud ja subfebriliteet ( väike temperatuuritõus) vaid paar sümptomi vaevuste kompleksist mille põhjuseks igapäevane elu-ja tööreziim, labiilne närvisüsteem ja ja siit johtuvad regulatsioonihäired. ...

Loe edasi

Valu vasakus rinnus ja kaenla all

Vasaku rinnas on selline valulik koht, kaenla alt kohe natuke kõrvale, mingit tükki kui sellist pole, vahel on valu ka kaenla all ja lööb õlga ja selja peal nagu jookseksid sipelgad, juba pool aastat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla roietevahelise närvi valuga mille põhjuseks muutused selgroo rinnaosas või läbitehtud närvipõletik. Tuleks teha rö. ülesvõtted rinnalülidest ja tulla neuroloog konsultatsioonile.
Loe edasi

Verevedeldaja insuldihaigele

Tere. Enne kui oma küsimuse esitan, kirjutan veidi eellugu. Minu emal (82) oli 2aastat tagasi kerge verevarustusehäire peas, mille tulemusel määras neuroloog talle Eliquis 2,5mg. Raviarstütles, et see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Südamerütmihäirete ja eelneva ajuinfarktiga haigetel on verevedaldaja igapäevane tarvitamine hädavajalik kui ainus tõhus võimalus ennetada uut ajuinfarkti.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Loe edasi

värinad jalgades

Tere,
Minu 73 a. emal algasid umbes kuu tagasi jalgades värinad. Tema kirjelduse järgi toimub kõik umbes sellises järjestuses: jalgu ( harvem käsi) läbi külmavärinatele sarnane tunne misjärel peab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jalgade värinaks võib olla mitmeid põhjuseid ja sageli saab neid ka ravida. Tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.
helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Sisemine verejooks ajus

68 aastanel naisterahvas viidi teadvuseta haiglasse. Diagnoosiks magades tekkinud sisemine verejooks ajus. Kompuuteri pildi järgi oli verejooks ulatuslik ning mõlemal ajupoolele kandunud. Operatsiooni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ulatuslik mõlemapoolne verejooks ajju on tavaliselt fataalne ja prognoosi paranemisele eriti ei ole.

Dr. Ain Pajos
6 748591
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: