kohutav peavalu 09.04.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 25 aastane, 2 lapse ema, 160 cm pikk ja kaal 55 kg. Eilne päev möödus mul suuremalt jaolt kodus voodis,pimedas ja jahedas. Hommikul ärgates oli väga tugev peavalu,silmakoobaste taga ja otsmikul oli tunne ,et pea läheb lõhki. Kohe sisse võetud 2 400mg ibumax-i tabletti ei võtnud valu vähemaks, peagi järgnes oksendamine (mitmel korral)Järjekordsed 2 tabletti ei muutnud olukorda sugugi paremaks. Peale paari tunnist magamist polnud olukord samuti paranenud ja kutsusin kiirabi,kes tegi dramadoli ja mingi iiveldus vastase süsti.Mõõdeti ka vererõhku,mis oli väga kõrge 150/90-le. Jäin sügavasse unne ja umbes 3 tunni pärast ärgates oli hetkeks tunne,et pea enam ei valuta. Niiea,kui püsti tõusin,et tualetti minna, hakkas pea uuesti lõhkuma. Enam iiveldust polnud. Pöördusin hiljem perearsti vastuvõtule,kes pidas ka pulssi liiga kiireks (üle 100) ja kirjutas propranoli tabletid välja. Võtsin ühe pooliku tableti õhtul enne magama minemist sisse ja hommikul ärgates oli enesetunne palju-palju parem. Järgnev päev oli mul ette nähtud tööpäevana ja kuna nii ruttu asendajat ei leitud,siis ma tööle ka läksin. Tööle tulles tajusin,et nägemine on korrast ära. Pea käib ringi ja kaugemale kui 50 m ei näe teravalt, st nt liiklusmärke jms. Võin kaugemalt ainult oletada kuju järgi,mis märgiga tegu. Millest selline ootamatu muutus nägemises? Pea täna ei valuta aga nagu pitsitab otsaees.Kroonilistest haigustest põen Tyreo toksikoosi,mille raviks saan(alates 2004 aasta oktoobrist) 5 tabletti Tiotil`i . Tehti ka uued vereanalüüsid,paar nädalat tagasi : Ioniseeritud kaltsium : tulemus 1,13 (norm (1,17-1,29) TSH 0,052mIU/L (norm 0,4000-4,000) FT4 14,9 pmol/l (norm 10,3-24,5) Oma Endokrinoloogile sain aja alles 18/05 aga ilmselt pean kuidagi leidma võimaluse minna sinna kasvõi tasulisele vastuvõtule,kui olukord on halb - äkki on rohu doos liiga suur/väike vms. Aga mis võis mõjuda nägemisele? Mida Teie ,kui spetsialist, veel soovitaksite uuringuid?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui nägemishäire kestis 10 - 15 min. seoses peavaluga, oli tegemist migreeniatakiga, mis võib olla väga piinav. Kui nägemishäire püsib siiani, tuleb minna silmaarsti vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peavalu ja väsimus

Millest võib tulla peavalu- enamasti vasakul poolel, aga esineb ka laubal? Sellega kaasneb üldine väsimus ja värin kehas, eriti paremas käes (mis on kohati tuim). Käed-jalad "surevad" tihti. Selliseid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peavalude põhjused on erinevad , väsimus ja värinahoogude põhjuseks on tavaliselt krooniline närvisüsteemi pingeseisund.
Neuroloogi konsultatsioon võimaldam põhjuse selgitada ja ravi määrata.
Loe edasi

peavalu

Aasta tagasi sõitsin lahtise aknaga. Järgmine päev tuli kohutav valu kukla piirkonda ja kõrva sisse, samuti vasak näo pool õhetab. Valu kestab juba aasta.

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Peaksite sellisel juhul arsti poole pöörduma, et väja selgitada täpne diagnoos ( vasomotoorne peavalu või n. trigeminuse neuralgia näiteks võiksid arvesse tulla ) ja saada korralik ravikuur ( mittesteroidsed ...

Loe edasi

kohutav peavalu

Tere!
Istusin üleeile kodus. Äkki tunnen, et pea hakkab valutama. Hakkaski. Ja nii kõvasti hakkas valutama, et oli tunne nagu ..Võtsin siis ibuprofeeni - üldse ei mõjunud. Süda läks pahaks. Ma lausa ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui nüüd olete võimeline lugema ja kirjutama, oli tegemist migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: