kolmiknärv 24.03.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Soovin teada kas MRT uuring on ainuke mille põhjal näeb veresoont mis võib põhjustada kolmiknärvi peavalusid?Uuring mul tehtud ja selle uuringu tulemusena ei nähtud.Olen ikka samas seisus peavalud,kõrvetused näos.Kasutan igapäev 2-3 100mg tramadooli ja perearsti poolt kirjutatud Grindex i tablett õhtuti.See asi on olnud juba üle kahe kuu peale traumaatilist hambaeemaldamist.Nüüd on ainult lisandunud öösiti mõlema peapoole suremine ja ka vahel vasaku käe kuni küünarnukkini suremine.Suur vilin peas mis tõesti häirib.Ei talu üldse müra ka see MRT uuring oli raske taluda müra pärast tekkis väga tugev peavalu.Tehtu varem sel perioodil kaks blokaadsüsti lõualuukirurgi poolt peale esimest süstininalähedale põsepiirkonda tekkis ülitugev peavalu kolmiknärvi piirkonda pähe. Teine tehti nädalase vahega eemaldatud hambapiirkonda lõualuusse paar tundi hiljem autos olles talumatu valu sinna kui ka pähe .Nii lõualuukirurg kui ka neuroloog mõlemad soovitasid neorokirurgi vastuvõttu ja et seda tekkinud olukorda saaks kirurgilisel teel ravida ,nüüd olen siis seal alguses tagasi kust alustasin kuna see uuring ei näidanud,aga valud on ja hambad ka veel suus.Olen 45 aastane.Kuidas ikkagi edasi elada?Lisandunud veel maovalud ,ole liiga pikalt valuvaigisteid kasutanud.Aga ilma nendeta ka praegu ei saa.Muidu olen olnud aktiivne tervisespordiga tegeleja ja suuri hädasid pole olnud ainult allergia ravimite suhtes.Kas minu probleemil on üldse mingit väljapääsu?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tavaline MRT uuring tavaliselt kolmiknärvi komprimeerivat veresoont ei näita ja kui valud tekkisid seoses hambaprobleemiga, siis seda seal ka ei ole. Tundub et valu diagnoos on ebaselge, ka ravi ei ole põhjusele vastav.

Dr Ain Pajos 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Röntgeniuuringu vastus

Palun Teid kommenteerida vastust, mille sain röntgeni uuringult: nimmeosas on füsioloogiline mõõdukalt vähenenud ja esineb lülisamba vähest torsiooni. L3 ja L4 lülikehade servimisi esostoose. Fasettliigeste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vastus on kirjutatud vigadega. Võib eeldada nimmeosa jäikust ja väsimist. Kui on suuremaid seljakaebusi, tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Seljavalu

Tere!Minul selline küsimus?Selja keskosas on mul sellised valud,et võtab hinge kinni.Olen perearsti juures käinud nemad ütlevad,et võtta valuvaigistit.Neuroloogi juurde nad mind saata ei taha.Ma ei tea ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Terav valu õlas

Tere,
mind on vaevanud juba paar aastat tugev terav valu õlas mis kiirgab käsivarde nii et näpud värisevad. Töötan ehitusel ja tööajal nagu ei valuta aga õhtul maha istudes hakkab automaatselt valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu põhjuseks võib olla kaeladiski kahjustus ja käenärvijuure kompressioon. Soovitan teha tavalised Rö. ülesvõtted kaelalülidest (perearst) ja tulla vastuvõtule.

Tel. 6 748 591

Loe edasi

Valuhood reiest säärde,hetkeline jale nõrkus.

Tere,
Paar nädalat tagasi algasid mul vasakus jalas valusähvatused,mis algavad reie välisküljest ja kiirgab säärde.Jala tõmbaks nagu sel hetkel täiesti nõrgaks.Selliseid hooge esineb päeva jooksul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla alumiste nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud jalanärvi pitsumisega,miile puhul valu kiirgub säärde ja ka labajalga, võib esineda naha tundehäireid ja labajala nõrkust. ...

Loe edasi

Pea pidev uimasus ja ringlus, vahest sellega kaasnedes ka see, et on süda paha

Olen mures oma tervise pärast, käisin umbes kaks kuud tagasi perearstil pea tugeva ringluse ja uimasusega ja sel aeg veel puperdas süda(oli selline tunne, et hüppab rinnust välja, soovitas võtta südame ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna kaebused on üldist laadi ja esinevad paljude haigusseisundite korral, tuleks täpse vastuse saamiseks tulle neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6748591 (peale 30. aug.)

Dr. Ain ...

Loe edasi

Skreloos multipleks

Tere, oleks selline küsimus, et pöördusin neuroloogi poole murega, et parempoolne silm udune , eriti kui teha füüsilist ja kuna silma arst ütles , et tema ei leia mingit viga, siis neuroloog saatis MRT-le ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vahel algab SM tõesti mööduva nägemishäirega - siis aga peaks silmahaigus olema diagnoositav ka silmaarsti poolt. SM diagnoos ei panda kunagi ühekordse läbivaatuse ja uuringu järgselt.

Dr. ...

Loe edasi

Diski prolapsus

Kummardamise ja seejärel ülestõusmise tagajärjel lõi meeletu valu selga. Käisin kompuutertomograafilisel uuringul, mille kokuvõtte on: CT UURING NATIIVIS LÜLISAMBA NIMMEOSA Lülisamba luukoes luupatoloogiat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui jalavalu ei ole, võib seljavalu ajaga mööduda. Tuleb vältida tõstmist ja kummargil töötamist. Kiropraktika võib asja järsult halvendada. Täpsema vastuse saaks anda peale läbivaatust.

Dr. ...

Loe edasi

CT angiograafia

Juunis tekkis öösel parema kehapoole tuimus ja lühiajaline kõnetakitus. Kiirabi mõõtis vereõhuks 200 ning viis haiglasse. Tehti uuringud. UH-d paremal aCi 40% ja vasakul 24 % stenoosi. Vereõhk on kõrge ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Veresoonte ahenemine ei ole väga väljendunud ja ilmselt ei olnud vereringehäire põhjuseks. Tuleks üritada paremini kontrollida vererõhku ja jätkata aspiriini tarvitamist.

Loe edasi

nahal lööve

peale mitme päevast alkoholi tarbimist on kõhul, kubemel ja paremal reiel suured punased laigud.ei sügele ega valuta.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Saatke küsimus nahaarstile - dermatoloog.

Loe edasi

Peavalu kuklapiirkonnas ja pearinglus.

Juba aastaid on mul üleval kaela ja kukla piirkonnas valud. Sõrmega vajutades tunnen neid kahte kohta mis valutavad. Peale surudes on valu suurem. See levib tasapisi üle tavaliseks peavaluks üle kogu pea. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt pingepeavaluga, mille põhjuseks kaelalihaspinge ja surve kuklanärvidele. Pearinglustunne võib olla seoses kaelaga, sisekõrva häirega või kestva stressiseisundiga. Vajate neuroloogi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: