soovimatu magamine 12.01.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Probleem on selles, et kipun jääma kinnisesruumis magama keset päeva lauataga, kui ruum veidigi hapnikuvaene on ja väsin kuidagi kahtlaselt kiiresti päeva jooksul ära, et õhtul koju jõudes vajunkhugi rampväsinud ning mingist õpimisest ei saa juttu tulla. Näiteks olen keset kirjutamist magama jäänud(ülikoolis), kuigi eelmine päev olen normaalsel ajal magama läinud ja unega probleeme ei ole, sest jään koheselt magama. Kohati esinevad peavalud, mis on stressist tingitud, sest probleemiks on just see eelmine ehk ära kukkumine
tunnis ehk liialt väsinud, et jälgida(30min max kui seda suudan kuulata) või jällegi uinumine mõneks hetkeks. Olen proovinud mõnda nn. ajuvitamiini(aminohapete, magneesiumi ja mangaani segu), mis on retseptivabalt saada apteegist, kuid tulemit ei ole märgatavat.
Janek

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui probleem on kestnud aastaid, võib tegu olla teatava unehäirega.
Diagnoosi paneb neuroloog.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kaelaortoosiga magamine

Kas magades peaks kaelaortoosi alla panema padja või magama pigem ilma padjata kui võimalik?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaela alla võiks panna väikese rulli.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Elektripistiku läheduses magamine

Kas see võib ajule mingit moodi kahjulikult mõjuda, kui pidevalt magada voodis, mis asub elektripistiku läheduses, ning pea on umbes 40 cm kaugusel pistikust?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selle kohta uuringud puuduvad.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peavalu ja uni

Probleem: 30-aastane noormees, kes on aastaid maadelnud depressiooniga, s.t. ka tarvitanud antidepressante (praegu remeron). Tal on pidevalt peavalud ja tarvitab seega suurtes kogustes peavalu tablette. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt tuleks üle minna antidepressandile, mis reguleerib ka und ja vaigistab kroonilist valu. Olulised on eluviisid - regulaarne sport.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: