Puukborrelioos 16.04.15 / Nakkushaigused

Külastaja küsib:

Tere,


Olen 26 aastane naisterahvas ja kahe lapse ema. Enne haigeks jäämist, olen olnud väga sportlik, tervislike eluviisidega igati tavaline Eesti inimene.
Ei ole olnud haige ega midagi muud kurtnud.
Kõik algas eelmisel suvel(täpsemalt juulikuus 2014a.)
Esimesed sümptomid:
Tugev väljakannatamatu valu, paremas põlveliigeses.
Esialgu oli pigem öösiti nii et magada ei saanud ja valuvaigistid valu ära ei võtnud.( Eelnevat traumat ei ole olnud, vähemalt enda teada mitte.)
Diagnoositi Hallux valgus. Planeeriti isegi lõikuse aeg. Hetkel ei ole seda veel teostanud. Perearst kirjutas seoses tugevate valudega, millega kaasnes magamatus unerohud(Somnols7,5mg)paar päeva võtsin,siis hakkas nendest väga halb.(uimasus ja südame pekslemine)Lõpetasin kasutamise.
Siis läksin ortopeedi juurde,kes tegi mõlemast jalast röntgeni.Peale kulumise ei avastanud midagi ja leidis, et valud liigeste kulumisest tingitud ei ole.
Valud aga püsisid ja pigem süvenesid.Valu hakkas ka kiirguma, siis kui ma astusin või jooksin.(nii rahulolekus kui ka aktiivses olekus)
Arst suunas ultrahelisse,mis ka midagi ei tuvastanud.
Kirjutas mulle välja Aclexa 200mg.Nendest rohtudest hakkas tõeliselt halb.Lõpetasin võtmise.
Siis kirjutas välja Klacid 500mg.Needki olemist heaks ei teinud.
Sellest ajast peale kui tekkis valu põlves olen iga kuu olnud lisaks sellele põlvevalule köhas ja nohus.Tavalisest nii öelda külmetusest tekkis angiin, mis kulges 6 päeva 39,2 jne palavikuga.(lisaks köhad on bronhiidiks läind)Olen selle aja jooksul kolm korda saanud Amoxs.antibiootikume seoses niiöelda kümetustega,mis ise mööduda kuidagi ei tahtnud.
Kõigele põlvevalule lisandus silmade udutamine ja niisugune tunne nagu kõnniks suure pilve sees.Mõttetegevus oli väga aeglane ja meeletu väsimus ja unustamine(nagu mõte seisaks).
Lisaks põlvevalule lisandus valu kiirgumine jala alumisse osasse, tuharasse ja paremasse kätte ja paremasse pea(kukkla piirkonda).Siiani ainult valud paremal keha pool.
Mainin ka ära,et perearst tegi vahepeal erinevad põletikunäidud ka ära, mis kõik näitasid, et kõik on normis. Aga enesetunne aina halvenes. See aasta veebruaris märkasin suurt punast laiku naba kõrval.Perearst arvas,et tegemist on puukborrelioosiga. Tegi analüüsi ja kui õigesti mäletan siis IMGoli 2,5. Kirjutas kolmeks nädalaks Doxycyclini.
Peale seda veidi asi paranes, kadus silmade udusus ja pilt veidi teravnes. Valud aga püsisid ja püsivad. Püsivad nii et see häirib mu elu nii tugevalt,et ma ei tea ega oska enam midagi teha.
Siis suunati neuroloogile. Neuroloog lasi teha MRT lülisambast.Ja kirjutas mulle välja Meloksikaam 7,5mg.millest on tekkinud mulle pähe nö.villid punnid.
MRT oli korras.Midagi ei leitud.
Neuroloog arvas, et tegemist on siiski puukborrelioosist tingitud kaootiliste valudega,mis kiirguvad nii kätte kui jalga. Ja ütles, et ega ravi ei olegi. Soovitas pöörduda taastusravisse.

Kindlasti on keeruline kirja põhjal leida õiget lahendust. Kuid palun Teilt,et annaksite nõu, kuhu peaksin veel pöörduma, et saada abi. Ma ei oska enam kuskile pöörduda, ega ka kelleltgi abi küsida. Aga minu elukvaliteet kannatab nende valude pärast väga palju. Ma ei saa sportida enam ega ka lihtsalt nii öelda lihtsalt elada,sest need valud on nii kurnavad.
Ma ei oota Teilt lahendust, vaid lihtsalt palun,et öeldu põhjal suunaksite mind ja annaksite nõud,mida saan veel ära teha, et lõplikult öelda,et saan aru ja lepin olukorraga.
Kas tõesti puukborrelioos ei ole ravitav?Kas mu sümptomid võivad veelgi süveneda?(Hirm on suur).

Siirad tänud Teile vastuse eest!

Head tervist soovides,

Arst vastas:

Aino Rõõm

dr Aino Rõõm

Infektsioonhaiguste arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Puukborrelioosiga kaasnevad liigesvalud, väsimus ja jõuetus võivad kesta ka pärat antibiootikumi ravi lõppu, neid kaebusi nimetadakse selle haiguse jääknähtudeks. mis kestavad mitmeid kuid. Üksikutel juhtudel aga haigus retsidiveerub ja vajab lisaravi. Kuna teie borrelioosi diagnoos pandi tunduvalt hiljem kui haiguse kaebused tekkisid, on võimalik (lühikese aja tagant) uus haigestumine. Vajate uut nakkusarsti konsultatsiooni. Tulge vastuvõtule ja siis saame teie diagnoosi täpsustada ja ravi määrata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

C-hepatiit

Oli tehtud vereanalüüs (probleemiks on pidev ja eriti öine higistamine) ja selgus esmasel analüüsil, et mul on c-hepatiit, lisaks siis massilise D-vitamiini puudusele (tase oli vist 16), järgneval uurimisel ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kui teie organismis enam viiruskandlust ei ole, teie uuringul oli RNA HCV negatiivne, siis te ei ole teistele nakkusohtlik ja oma partnerile, ega ka teistel inimestele viirust üle kanda ...

Loe edasi

herpesviirus


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!

Loe edasi

Vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

21.apr.2017.a. lasin ennast esimest korda elus vaktsineerida puukentsefaliidi vastu perearsti juures(Encepur).10 tundi hiljem tekkis tohutu lihasvalu,nädal aega oli probleeme istumisega ,voodist tõusmisega ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Puukentsefaliidi viirusevastase vaktsineerimise järgselt võib esineda peavalu, lihasvalu aga see möödub paari päevaga peale vaktsineerimist ja kui teie haigusnähud tekivad ja süvenevad 10 ...

Loe edasi

Tere

Mure selline, kas tatoveerimistindis vôib olla hiv viirus, kui eelmisest kliendist ei vahetatud värvi?ja kas järgmine klient saab viiruse? mis on maksimum peiteaeg, et 1 korra teha veenivere analüüs ja ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Värvi sees HIV viirus elusana ei püsi küll aga võib viirust üle kanda nõelaga, mis värvi nahka viib. Sellepärast peavad need olema ühekordse kasutamisega. Soovitan teil teha kordusvere uuringu ...

Loe edasi

Väikelapse vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

Kas veidi üle 1 aasta vanust last võib juba vaktsineerida puukentsefaliidi vastu? Millised on levinumad kõrvalnähud ja muud asjaolud, mida arvestada väikelapse puugivaktsiini vajalikkuse üle otsustamisel?

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kui elate maal või on teie suvekodu maal, siis on mõistlik laps puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. Laste vaktsiini doos on pool täiskasvanute doosist ja kokku tuleb teha 3 doosi. I ja II ...

Loe edasi

sooleparasiidid

Tere!

Lugesin ühte artiklit , kus üks doktor väitis, et pea kõik inimesed on nakatunud parasiitidesse , kes elavad maksas, ajus, kopsudes, veres ja kõhus. Ja peaaegu kõik neist on surmavad. ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kõik inimesed ei ole kindlasti nakatunud parasiitidega ega ole parasiithaigused surmapõhjustena esikohal. Kui kahtlustate endal parasiithaigust, siis pöörduge perearsti poole ja ta teeb rooja ...

Loe edasi

tuulerõugete vaktsiin täiskasvanule

Tere!
Minu 5-aastane laps ei ole põdenud tuulerõugeid, kuid tuttavate lapsed on hakanud nüüd haigestuma ja ilmselt pole ka minu lapsel sellest pääsu. Ma ise ei ole tuulerõugeid põdenud ega ole oma ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Jah! ma soovitan vaktsineerida nii ennast kui ka last, paljudes Euroopa riikides, USAs on tuulerõugete vaktsiin kalendervaktsiinina riiklikus vaktsineerimine programmis ja nendes riigitoes ...

Loe edasi

Borrelioosi vereproovi näidud

Tere

Olen 43-aastane naine, kellel varasemalt tervisega probleeme ei olnud. Minu lugu algas 2007. aastal, kui mind tabasid ootamatult pearinglus, uimasus ja kohati lausa tasakaaluhäired. Mõne ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Borrelioosi on võimalik haigestuda korduvalt, sest immuunsus kestab lühikest aega, samuti on võimalik, et patsient ei tea, puugirünnakust midagi, kuna ainult täiskasvanud puuk kinnitub pikemaks ...

Loe edasi

hiv


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Parimat ...

Loe edasi

Parasiidid


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Lühike vastus teile on, et tuleb teha rooja analüüs parasiitidele, sest teil ei pruugi üldse olla parasiitidega kulgevat nakkushaigust, Ka ei saa Mebendazoliga ravida kõiki parasiite. Ravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: