Valu alakõhus mõlemal pool 03.11.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

3 päeva peale menustratsiooni on alakõhus vaagnaluu juures mõlemal pool pulseerivad valud ning torked. Kõndida on valus ja sirgelt püsti seista. Samuti esinevad peavalud terve päeva vältel ning kogu keha lihased on kanged.
Juunis sai käidud günekoloogi juures kontrollis ning sealt saadud vastused - antud vastused jaid arsti poolt lahti seletamata ning minule arusaamatuks.
Kepiline mikrofloora. Neutrofiile vähe. Erütrotsüüte. Lameepiteeli pindmise ja vahekihi rakud. Nõrgalt düsplastilised lameepiteeli rakud, osad HSIL kahtlased? Atüüpilised metaplastilised lameepiteeli rakud. Atüüpilised parakeratootilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli rakud.


Tsütoloogiline materjal emakakaelast Lamerakuline intraepiteliaalne lesioon, low-grade (LSIL)
Tsütoloogiline materjal emakakaelast Atüüpilised lameepiteeli rakud, ei saa välistada high-grade lamerakulist intraepiteliaalset lesiooni (ASC-H

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Emakakaela testi järgi vajate lisauuringut ehk kolposkoopiat edasise ravi ja/või jälgimise suhtes. Samas see ei põhjusta antud juhul teie kaebusi, mis pigem on seotud närvi-lihasvaludega. Soovitan pöörduda perearsti poole, kes vajadusel suunab teid neuroloogi vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Endometrioos

Tere!

Minul avastati umbes pool aastat tagas endomtrioosi kolded. Olen käinud günekoloogil lugematuid kordi valude pärast mida rohi ära ei võta. Vahepeal avastati emakas tsüst, mis taandus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tegemist on endometrioosiga ja endometrioosi kollete erinevate lokalisatsiooniga. Tsüstid paiknevad enamasti munasarjades, eriti ...

Loe edasi

Re

Tere!

Kas on võimalik rasedus, kui viis päeva pärast vahekorda algasid päevad?
Pärast päevi alakõhus mõlemal pool aeg-ajalt valud. Järgmiste päevadeni vähemalt kaks nädalat.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Mina soovitaksin teha uriinist rasedustest või Synlab laboratooriumis määrata hCG. Siin võib olla tegemist emakavälise rasedusega.
Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

Valu alakõhus vasakul pool

Tere!
Mul on mure seoses valuga vasakul pool alakõhus. Tegelen spordiga, kus eelmisel päeval võisin endale veidi liiga teha, aga ma arvan, et see pole sellest. Valu ei teki üldiselt tavaolekus olles, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, väga raske öelda ,millest teil valu alakõhus. Võimalik, et sportimisega on tekkinud lihaste väike trauma, võimalik, et seotud tsükliga. Menstruatsiooni tsükli keskpaigas oletatava ovulatsiooni ajal ...

Loe edasi

valud alakõhus

Tere pr. Ülle Kaastik.
Olen 35 aastane naine, sünnitanud ega aborte teinud ei ole. Praegu( ligi 3 aastat) ei oma ka seksuaalpartnerit.
Mure on mul selline, et detsembris algasid "tõmbavad" ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui gün. põletiku ei ole, siis kahtlustaksin põiepõletikku. Soovitaks minna urologile. Kui seal ka midagi ei leita, siis soovitaks teha laparoskoopia.Kuna teil on mensesed valudega, siis võiks tegemist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi