Menstruatsioonitsüklihäired 30.10.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mure on selles, et on tekkinud menstruatsioonidevahelised määrimised. Päevad käivad korrapäraselt, aga eelmine kuu, nädal peale menstruatsiooni oli 2 päeva määrimine. Nüüd see kuu on 2nädalat peale menstruatsiooni jälle määrimine 4ndat päeva. Mis võib olla põhjuseks?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Pillide foonil määrimine võib olla seotud pilli unustamise, oksendamise, kõhulahtisuse, teiste ravimite koostoimega. Vahel võib ajas tsükli kontrolliks jääda väheseks 20mcg östogeenist ja on soovitav pilli vahetada-tõsta östrogeeni 30mcg-le ( näiteks Lindynette30).
Kui määrimised on seotud eelkõige vahekorraga, siis on soovitav kindlasti kontrollida emakakaela.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioonitsüklihäired

Tere, vanust 52. Viimane M oli detsembris nagu alati 7 päeva. Viimased poolteist aastat on olnud ebaregulaarne aga enne seda on olnud nagu kella järgi 28 päeva ja 7 päeva M, samas ei ole mul kunagi olnud ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kirjelduse järgi on Teil tegu algava kliimaksiga.Günekoloogi juurde võiksite küll minna,et välja lülitada mingi põletikuline protsess gün.sfääris.Ultraheliga kontrollida emaka limaskesta paksust ...

Loe edasi

hüpofüüs&Polütsüstilised munasarjad

Tere
Ma ei oska kirjeldada õigete med. terminitega oma probleemi, loodan, et te saate minust aru. Pöördusin naistearsti juurde sellise probleemiga nagu menstruatsioonitsüklihäired, valulikud menstruatsioonid ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Veronika! Loomulikult võite tulla minu vastuvõtule.Kõige lihtsam on registreeruda vastuvõtule interneti teel.www.kliinikum.ee.Siis klõpsata "vastuvõtule registreerimine erialaarstile",günekoloog-endokrinoloog ...

Loe edasi

menstruatsioonitsüklihäired, hormoonravi ja ülekaa

Tere!

Minu küsimus puudutab menstruatsioonitsüklihäireid, hormoonravi ja kehakaalu tõusu, nimelt probleem algas juba umbes 5 aastat tagasi kui mul leiti munasarja tsüst üle 6 cm diameetriga, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
minu arvamus on, et peaksite pillide võtmise lõpetama. Suur kehakaal ja pillid koos tõstavad südame-veresoonkonna haiguste riski. Kõige olulisem on kehakaalu langetamine, siis lahenevad ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi