Uuring raseduse alguses 30.10.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Kas saaksite palun lahti seletada, mida see tähendab:

Näärmeepiteel normaalne. Lameepiteel pinna, vahekihist. Erütrotsüüte, leukotsüüte kuni ++

Rasedust 7+3ndl.

Tänan

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Teile on tehtud emakakaela analüüs ehk PAP test, mis on rakkude poolest täiesti korras.
See, et analüüsis on erütrotsüüte ehk vereliblesid, tuleb sellest, et emakakaela pind on rasedusega seotult kohevam ja õrnem ning analüüsi võtmisel võib hakata pisut immitsema .
Leukotsüüdid ehk valged verelibled on seotud mikroflooraga. Kui neid on analüüsis rohkem, siis see võib viidata kergele mikrofloora tasakaalu nihkele ja sobivad apteegi käsimüügist probiootikumid nii suu kui tupe kaudu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ravimid raseduse ajal

Tere
Kui ohtlik või ohutu on raseduse ajal ja eriti selle alguses kasutada Zyrtec 10mg, Nexium 20mg, Nasonex, Seretide Discus 50/250?
Kuna on pulmonoloog pannud pool aastat tagasi diagnoosiks ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Ideaalis peaks astma olema kliinilise kontrolli all juba enne rasestumist,aga kindlasti ei ole astma vastunäidustus rasestumiseks.Inhaleeritavad glükokortikosteroidid ( seretide discus)loetakse raseduse ...

Loe edasi

Tsüklihäre ja rasestumine

Tere!

Soovime elukaaslasega juba aasta aega pisiperet luua, aga olen probleemi ees tsüklihäirega. Nimelt on mul ebaregulaarne menstruatsioon. Varasemalt on arstid öelnud, et osadel ongi pikem ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tsüklihäirete puhul kasutatakse erinevaid raviskeeme, neist üheks võimaluseks on kombineeritud ravi östrogeeni ja gestageeniga (Estrofem+Duphaston). Selle ravi foonil võib rasestuda ja kui ...

Loe edasi

rasedus

Tere!
mure on selline et menstruatsioon jäi tulemata, kuid kuna mul on selle ajal valud siis olid ka seekord sellised hoiatavad valud kuid menstruatsiooni ei tulnud nagu ma mainisin. tegin testi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Raseduse alguses valud alakõhus ja eriti menstruatsiooni algamisetunne on üsna tavapärane nähtus. Kui voolus on korras ja verd ei tule, siis ei peaks muretsema. Dr Kadastik

Loe edasi

sos-pillid

Tere!
Tegemist on keerulise küsimuse ja häbiväärse situatsiooniga. Nimelt olin ühe mehega kaitsmata vahekorras tsükli 15. päeva hommikul ning peale seda võtsin tunni jooksul postinor 2, 2 tbl korraga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Isadust saab määrata raseduse alguses koorionbiopsia teel. Pöörduma peate geneetikute poole selles küsimuses. Uuring on väga kallis. Hiljem lapse sündimiel on isadust määrata lihtsam. Võtma peab ...

Loe edasi

rasedus ja ravimid

Mu arst määras mulle raviks Fluconazoli ja Ciprofloxacini - kaks tabletti päevas. Võtsin neid kaks nädalat. Nüüd aga selgus, et olin enne ravimite tarbimist rasedaks jäänud (umbes nädal aega).
Uurisin ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Suure tõenäosusega sünnitate ilusa ja terve lapse. Mõlemad ravimid kuuluvad ravimite hulka, mida tavapäraselt raseduse ajal ei kasutata, sest Ciprofloxacin võib põhjustada kõhrekahjustusi ja ...

Loe edasi

emakakaelavähk

Olen 35 aastane ja kodus on 7 kuune terve laps. Sünnitusjärgsele kontrolli minnes öeldi, et emakakael on kole ja proovid näitasid laiaulatuslikku emakakaelavähki.Ees ootab operatsioon, kus lõigatakse kõik ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Saan teie murest aru. Lõpliku vastuse saab siiski peale operatsiooni, kus histoloogiline uuring ütleb kui kaugele on protsess ulatunud. Tava tsütoloogilise analüüsi põhjal ei saa seda öelda. Ususn, ...

Loe edasi

valulik menstruatsioon 2

Lgp. dr Litter.



Vastasite minu valuliku menstruatsiooni küsimusele. Sünnitus oli 9 kuud tagasi, esimesed päevad 1.5 kuud peale sünnitust. Seejärel oli mõned kuud vahe. Praeguseks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Naistearst oskaks selgitada, kas vajate ravimeid valulike menstruatsioonide puhul või vajate lisauuringuid. Mis puutub endometrioosi, siis hetkel ei ole see diagnooside võimalustest esikohal, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi