Mükoplasma bakter 16.02.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mul avastati 2016 aastal mükoplasma bakter. Sellele on järgnenud ravi. Minu partner käis ka arsti juures ja temal seda bakterit ei avastatud. Peale kaitsmata vahekorda olen käinud arsti juures kontrollis ja bakter väidetavalt jälle tagasi. Kuidas see võimalik on, et minul on see olemas ja temal mitte?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

Teen sissejuhatuse probleemi keerukusse STLIEÜ EUSTI kehtivatest uutest ravijuhenditest:
http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Mükoplasmad kuuluvad klassi Mollicutes ja on väikseimad vabalt elavad mikroorganismid. Neil puu-
dub teistele bakteritele omane tugev rakusein, mistõttu on nad penitsilliini ja teiste beetalaktaam-antibiootikumide suhtes resistentsed. Urogenitaaltraktist võib leida järgnevaid Mollicutes’eid:
Mycoplasma genitalium, M. hominis, Ureaplasma urealyticum ja U. parvum.
Kui Mycoplasma genitalium on kindlalt patogeen, siis Ureaplasma parvum, Ureaplasma urealyticum ja Mycoplasma hominis võivad osutuda patogeeniks ainult teatud tingimustel.

Seetõttu on olulised kaks lisaküsimust:
1) millistel näidustustel, milliste kaebuste tõttu, on teostatud plasmade uuring?
2) millist plasmat neist mõtlete?

Esiteks: kõik organismid on erinevad ja erineva immuunsusega. Tugeva immuunsusega organismid saavad enamasi jagu tingimispatogeenidest.
Ja teiseks: n Mycoplasma genitalium allub halvasti ravile, esineb sageli ravile resistentseid tekitaja vorme, sest kahjuks kaasjal kasutatakse vahel liiga sageli ravi antibiootikumidega.

Enamasti on tegemist sotsiaalse partnersuhte probleemiga. Meeles tuleb pidada ka fakti, et meestel ja naistel kulgevad infektsioonid erinevalt erineva anatoomia tõttu ning uuring teostatakse teatud materjali hulgast, mitte "kogu keha" materjalist. Positiivne analüüs on alati positiivne, negatiivne mitte alati.
Tähtsaimad on teie kaebused ja probleem, mitte plasmade leidumine ühel või mõlemal partneril.
N. ka HIVpositiivsete partnerid ei ole kõik HIVpositiivsed, sest immuunsus on kõigil erinev.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Urea-mükoplasma

Tere.
Käisin hiljuti naistearsti juures kontrollis, kuna on soov saada teist last, ning tahtsin veenduda, et olen terve. Mingeid kaebusi või muid ilmselgeid märke organismi mitte korras olekust endal ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Ureaplasma võib olla naistel normaalses mikroflooras. Teatud olukorras võib see ka harva infektsiooni põhjustada(rohkem põiehäireid). Harva võib põhjustada sünnitusjärgseid probleeme. Kui kaebusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: