HPV 35 21.02.16 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
9 kuud tagasi avastati hpv 35 ja ascus. Alates sellest käin iga 4 kuu tagant kontrollil, vastused on samasugused, nüüd kavatsen minna ka kolposkoopiasse, kuigi günekoloog ütles, et kolposkoopiat võib ka hiljem teha selliste analüüsidega. Oma arstiga olen konsulteerinud, kuid sooviksin saada ka teie arvamust.
1.Kas hpv 35 ja ascus ei ole veel nii hullud?=) (see küsimus on südame rahustamiseks)
2.Kas ma võin teha vaktsiini juba praegu, kui mul on hpv 35? Või tasub kolposkoopia enne ära teha? Või tuleb oodata enne kui hpv 35 kaob?
3.Kas see, et viirus on juba püsinud 9 kuud, tähendab, et minu immuunsus ikkagi ei suuda toime tulla ja tõenäoliselt tekkivad halvemad muutused? Või 9 kuud ei ole veel pikk aeg?
4.Ja mina nüüd kardan elada voodielu oma abikaasaga. Äkki on targem enne vaktsineerida ja siiis alustada uuesti voodieluga?

Tänan väga

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Olete 29 a naine , kellel 9 kuud tagasi on diagnoositud HPV. HPV 35 on üks HPV kõrge riski viiruse tüüpidest ja PAP ASCUS viitab sellele, et emakakaela rakkudes on muutused, mis võivad olla seotud HPV-ga ja mis vajavad täpsustamist e. kolposkoopilist uuringut. Kolposkoopial on võimalik emakakaela muutusi hinnata ja võtta biopsia e. koeproov. Kui uuringul selgub,et emakakaela düsplaasiat( CIN) ei esine või kui esineb kerge düsplaasia ( CIN 1), siis olete edaspidi jälgimise all. Kui selgub, et tegemist on mõõduka või raske düsplaasiaga CIN 2-3 ( mis on vähem tõenäoline), siis on vajalik ravi- emakakaela konisatsioon. Tagantjärele on raske öelda, kui kaua aega tagasi on HPV-ga nakatumine toimunud. HPV vaktsiini soovitan igal juhul teha ja see ei sõltu sellest, milline on edaspidine uuringute tulemus ja ravi. Olemasoleva HPV-ga võitleb organismi immuunsüsteem, antud olukorras pole vahekorra vältimine lahendus. Oluline on praegu kolposkoopilisel uuirngul täpsustada, kas tegemist on düsplaasiaga ja teha HPV vaktiin.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne

tere,
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

PAP test

Tere,
Nimelt käisin nädal aega tagasi tegemas suguhaiguste teste, võeti ka PAP ja HPV testid. Selgus, et suguhaigusi polnud, emakakaela muutusi ei esinenud, kuid öeldi, et leiti PAP viirus 51. Organism ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 22 aastane naine. Selles vanuses on HPV esinemissagedus kõrge ja üks kõige sagedamini esinevatest HPV tüüpidest ongi HPV 51. Viirusega nakatutakse sugulisel teel ja selles vanuses õnnestub ...

Loe edasi

HPV

2011. aasta kevadel peale vahekorda aeg-ajalt vähene veritsus tupest. Tehtud PAP- test ja muud uuringud, mis olid korras. 2 kuud hiljem tehtud ka HPV proov, mis oli positiivne (HPV 18) proov näitas ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
HPV 18 on üks inimese papilloomiviiruse kõrge riski tüüpidest. HPV 16 ja 18 on kõige sagedasemad emakakaela vähi põhjustajad. Kui olete HPV 18-ga nakatunud, ei tähenda see, et haigestute emakakaela ...

Loe edasi

HPV ja vaktsiin

Tere!

Kunagi diagnoositi mul HPV 33, kuid organism sai sellest ise võitu ja kolposkoopia oli korras. Arst soovitas teha HPV-vaktsiini. Samas võttis ka uue HPV- analüüsi ja selgus, et 33 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
uuringud näitavad , et ligikaudu pooltel sinuvanustel noortel naistel esineb üks või mitu HPV tüüpi. HPV levib sugulisel teel ja peale nakatumist alustab organism võitlust selle viirusega. ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi