kusepõie song 12.12.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Diagnoositud on emaka müoom,sõlmeline,emaka limaskest õhuke,mõõdud 8x8x5,3.On juba ca 30 aastat,püsib enam-vähem samas suuruses,käin 2x aastas kontrollimas.
Nüüd on uus häda - kusepõie song,ehk täpsemalt tupe eesmise seina vaje,ootan kirurgi vastuvõttu,aega ca 1,5 kuud.Günekoloog soovitas operatsiooni.Vaje on tekkinud ca 5 aastat tagasi,algul oli ainult uriinijoa nõrgenemine,kuni ca 3 tagasi avastasin ca kanamunasuuruse moodustise häbememokkade vahel.Kogu aeg seda pole,öösel kaob,päeval tekib ja siis jälle on kadunud,ei saagi aru,millest.
Sellega seoses on mul hulk küsimusi.Eriti kardan spiraalanesteesiat,sest mu alaselg valutab peaaegu kogu aeg,kompuuter näitas raskelt väljendunud spondüloartrootilisi muutusi L4, 5 ja L5 S1 lülivahemikes.
Käin pidevalt võimlemas ja vesivõimlemises,muid ravivahendeid polevat.Seetõttu ei pea võimalikuks lasta selga torkida.
Küsimused.
1. Kas on peale opi alternatiivseid ravimeetodeid.
2.Mis juhtub kui ei lähe opile.
3.Kui lähen,kas saan ise otsustada üldanesteesia kasuks või teeb selle otsuse arst.
4.Ma ei soovi emaka ja munajuhade väljalõikamist.Kas siin minu arvamus loeb või tehakse,nagu on arstile lihtam.
5.Missugused on võimaliku tüsistused.
6.Kas saan ise enne või pärast oppi midagi teha,et haav kiiremini paraneks.
7.Millest hoiduda,et olukord ei halveneks,nii enne kui pärast oppi.
Ette tänades


3.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Alustan sellest, et kui on günekoloogiline allavaje, siis parim meetod on ikkagi operatiivne. Kuidas täpselt teile operatsiooni teha , selleks on vajalik teie läbivaatus(valida teile sobiv meetod). Kui operatsiooni ei soovi, siis võimalik asetada ka tuperõngas , mida peaks 3-4 kuu järgi vahetama. Loomulikult arvestatakse teie soovidega ja keegi vastutahtmist teile mitttemidagi ei tee. Isegi seljasüsti asemel võib ju üldnarkoosi teha kui teie otsus on operatsiooni kasuks. Tüsistuste kohta on täpselt raske teile selgitada kui on teadmata ravimeetod. Seetõttu ma ei hakka kõiki üleslugema. Peale operatsiooni on oluline rexiim 4-8 nädalat,, seda teile kindlasti ka selgitatakse. Pikkus oleneb jällegi ravimeetodist.DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kõrge FSH, normaalne LH

Nägin siin otsinguga üht teemat, kus kommenteerisite, et kõrge LH suhe FSH-sse viitab PCOS-ile. Minul on olukord vastupidine. FSH tsükli 4.päeval mõõdeti 15,5. Samas LH oli normaalne (7,8). Olen kodutestidega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
FSH on folliikuleid stimuleeriv hormoon, tänu FSH-le folliiklid munasarjas kasvavad ja nendes olevad munarakud hakkavad küpsema. LH ( luteiniseeriv hormoon hormoon) mõjul toimub folliiklite ...

Loe edasi

Päevade edasi lükkamine

Tere,

Mure ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

uroinfektsioonid


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Emaka müoom


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Emakakaelavähi sõeluuring

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Järgmised PAP sõeluurungud ...

Loe edasi

Konisatsioon


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane


Loe edasi

II faasi puudulikkus

Tere! Probleem sai alguse aasta tagasi, kui mul tekkis tsüklihäire ja päevad jäid üks hetk tulemat. Raviks sain Gepretixi ja 2 tsükli läbimisel tundus, et asi sai korda.
Samas oli ka beebiplaan. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, analüüside põhjal saan öelda, et tegemist tsükli II faasi puudulikkusega. (Progesterooni väärtus madal.) ja ravi Gepretixiga on igati näidustatud. Seda ravi peab tegema vähemalt 6 kuud, alla selle ...

Loe edasi

Reis rasedana Keeniasse

Tere,

Kuu aja pärast on plaan lennata Keeniasse. Reisi kahjuks ära jätta ei saa, kuid avastasin ootamatult, et olen rase. Ilmselt ca 4 nädal.
Kuna see on pigem riskipiirkond, siis olen ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Enne eksootilisse piirkonda reisides tuleb alati konsulteerida reisimeditsiini kabinetis ja teha kõik vajalikud vaktsineerimised ( Keeniasse reisides kollapalaviku, A-hepatiidi ja poliomüeliidi ...

Loe edasi

Määrimine enne pillilehe lõppu

Tere!
Olen kasutanud madala hormoonisisaldusega pille ligi aasta, kuid viimastel kuudel on alanud umbes nädal aega enne pillilehe lõppu määrimine, mis muutub iga päevaga suuremaks ning pillilehega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide üheks võimalikuks kõrvalmõjuks on vähene veritsus v. määrimine nende kasutamise ajal. Kõige sagedamini esineb ebakorrapärast veritsust pillidega alustades esimese kolme kuu jooksul, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi