Madal AMH, kõrge FSH 09.12.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, kirjutasin teile pika kirja 5.12. "Endometrioosi ja adenomüoosi kahtlus".

Olen 28 aastane, rasedusi pole olnud. Last oleme proovinud saada juba üle 16 kuu. Mul on endometroosi kahtlus munasarjades. Lisaks võimalik adenomüoos.

Paar päeva tagasi sain teada oma tsükli kolmanda päeva vereanalüüside tulemused.

AMH 0.9
FSH 16.9

Lisaks ultrahelist oli näha vaid 4 antraalfolliikulit ning kaks 10 mm folliikulit (9. üheksas tsükli päev). Homme on uus ultraheli, et näha kas on tekkinud juhtiv folliikul.

18. september mõõdeti tsükli eelviimasel päeval FSH 7.2 (ehk siis 4 päeva varem, kui praegu). Seega kolm kuud hiljem on FSH näit üle kahe korra kõrgem. Kas tõesti on nii, et neli päeva varem on erinevus nii suur või on FSH järsku tõusnud.

Olen väga mures, sest olen alles 28 aastane ning AMH näitaja on madal ning FSH kõrge.

Oleme elukaaslasega jõudnud järeldusele, et koos pole me enam õnnelikud ning parem oleks erinevaid teid pidi minna.

Mina aga kardan, et see tähendab, et minu lapse-lootustel on kriips peal.

Kas endometrioos munasarjades võiks seletada, miks munasarjade funktsioon nii kehv on? Kas laporaskoopia oleks endiselt sellises olukorras näidustatud?

Nende näitajate põhjal, kui suur on tõenäosus, et paari aasta pärast ma üldse enam lapsi olen võimeline saama?

Ette tänades

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete kõigest 28-aastane

Kuigi tegemist on täpsustamata viljatu paarisuhtega või viljatusega muudel põhjustel, siis nii noorelt on kõik võimalused edasisteks uuringuteks põhjendatud.
Plaaniline diagnostiline laparoskoopia on näidustatud ja kliinilise täpsustatud diagnoosi seisukohalt ülioluline.
On selge, et viljatu paarisuhe põhjustab stressi, kuid, ma ei soovita oma näitajatesse nii tõsiselt suhtuda, see on ikka eriarstide kohustus.
Soovin ilusat jõuluootust, rahu, puhkust ning uuel aastal alustage uue energiaga.
Soovitan tulla vastuvõtule, saatke oma isikukood glitter@naistearst.ee

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi