Mida kasutada 27.10.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

2012 aasta märtsis oli rinnakasvaja operatsioon, keemia , kiirutus. Raviarst P. Padrik.
Sellest ajast saadik võtan ravimit- Anastrozolum- Arimidex. Seda ravimit pean võtma kokku 5 aastat.
Limaskestad on läinud väga kuivaks. Kui pesen ennast ja kogemata tõmban käega kõvemini on kohe marrastus ja veri väljas. Vahekoras enam ei saa olla . Olen aastaid käinud naistearst Dr. Tiiu Kaljuste juures. tema soovitas kasutada Dr. Wolf- Lipogel - Gleitgelen. See ei anna tulemust - vahekorrs olla ei saa- valus- hakkab kohe veritsema. Käisin täna oma perearsti Dr. Eva Loskiti juures. Tema soovitas teie käest küsida. Kas sellise diagnoosiga naine nagu mina-võib kasutada geeli mis sisaldab östrogeeni.
Ootan väga teie tagasisidet.
Ette tänades
Lugupidamisega

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Limaskestade kuivus ongi tingitud kiiritus-ja keemiaravist,lisaks veel antiöstrogeensed tabletid,mida praegu tarvitate.Kõikvõimalikud bioaktiivsed geelid tupekuivuse raviks jäävad Teile nõrgaks.Mõnikord aitab oliivõli,mis on antiseptilise toimega ja muudab limaskestad pehmeks. Teie puhul julgen ma küll soovitada 0,01% Linoladioolkreemi( üliväike östrogeenide sisaldus),aga tulemus positiivne.See ületab probleemid,mis kaasnevad suguelu vältimisega.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pesukaitsmed

Tere!
Kas Te oskate soovitada mingit tupesõbralikku pesukaitset, mida kasutada iga päev. Mis poleks nii hullu lõhnaga, ei rikuks tuppe, et ei tekiks seent ega midagi :)

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kõige sõbralikumad on bio pesukaitsed. Neid saate osta apteegist või tervisepoodidest. DRKadastik

Loe edasi

Vagiruxiga ravimine

Tupe kuivuse tõttu kirjutati vagirux, kuid infolehes on hoiatus, mitte kasutada, kui on olnud tromboos. Mul oli peale sünnitust 25 aastaselt jalaveeni tromboos, kas ma võin vagiruxi kasutada.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Võite seda ravimit kasutada, kuna tegemist on üliväikese doosi 10mcg kehaomase östrogeeni tabletiga, mida kasuatate paikselt. See ei tõsta tromboosiriski. Soovitav annustamine on 1-2 ...

Loe edasi

Ravimite (Duphaston, Metforal, Noritron) koos kasutamine

Tere.
Kas oskate öelda, kas korraga võib kasutada Noritreni (peavalu ravimiseks) ja Duphastoni ning Noritroni ja Metforalit? Või ei või Noritreni kasutada samaegselt Duphastoni või Metforaliga?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Noritren on antidepressant, mida kasutatakse depressiooni raviks. Duphastoni ja Metforali (Metformin) võib kasutada koos Noritreniga.

dr. Katrin Seemen

Loe edasi

mida arvata sellest, et

tupeseenega soovitatakse teha jogurti-tampoone? Kuidas neid tehakse ja millise jogurtiga ja kas ikka aitavad siis ka? Merle

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tupeseene puhul jogurti-tampoonidest on siiski vähe abi. Parem efekt on seenevastastel tupekuulidel, võib kasutada ka Femigeeli, mida saab ilma retseptita osta.
dr. Seemen

Loe edasi

femigel

Kas femigeli võib kasutada ka päevade ajal? kas on teatud aeg kaua võib korraga femigeli kasutada?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Femigel on looduslik preparaat (teepuuõli baasil) ja seda võib ka korduvalt kasutada. Ühes karbis on 3 doosi, mida kasutatakse 3 päevase intervalliga. Tuperavi ei tehta menstruatsiooni ajal.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: