Põletik või midagi muud ? 08.10.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Selline mure et kevadel millalgi jäid päevad kaheks kuuks ära arvasin et võin rase olla tegin testi oli negatiivne siis peale seda varsti hakkasid päevad aga need polnud enam sellised nagu varem, kui enne tuli ikka pärispalju verd siis nüüd ei tule enam peaaegu üldse ja peale päevi määrib sellist pruunikat asja seni kuni uuesti päevad hakkavad ja see on juba päris pikalt nii kestnud mõni üksik päev kui kõik on puhas. Ükskord vahekorras olles kui päevi tegelikult ei olnud hakkas sealt veritsema. Rasedusteste olen teinud kõik on olnud negatiivsed, Kas see on mingi põletik või midagi hullemat? Arsti aja sain alles järmise kuu lõpuks. Rasedusvastaseid tablette ei võta pole üle kahe aasta võtnud.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane.

Kirjeldatud kaebused enamuses ei viita põletikele.
Menstruaaltsükli häirete puhul on oluline pikkus ja kaal, alakaalulistel esineb oligomenorröad ehk verevaest menstruatsiooni sagedamini.
Tähtsaim on otsus, kas soovite hetkel hoiduda või soovite kohe rasestuda ja sünnitada.
Postkoitaalne ehk vahekorrajärgne veritsus võib olla seotud ektoopiaga ehk emaka kaela limaskesta marrastusega, see vajab tähelepanu. Tähtsaim on kiire vaktsineerimine emaka kaela vähki põhjustavate kõrge riski HPV viiruste vastu.
Välistada tuleks vähemalt urogenitaalne klamüdioos.
Laborist SynLab saab soetada ka testikodus teste:
www.testikodus.ee

Tulge meile vastuvõtule, saate kiiremini, hiljemalt nädalaga, sest võtame igal tööpäeval vastu 8-10 tundi.
http://naistearst.ee/?pid=14&sid=141

Galina Litter naistearst.ee
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Imelikk punn

Mis punn see selline oleks võiks lisasin pilti ka. On väga valus aga ei saa aru kas mädapunn või siis pigem midagi muud ??

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, põletik on see igal juihul. Võib olla nt karvanääpsu põletik kui olete äsja raseerinud. Põhjuseid on ka muid. Pigem soovitaks pöörduda naistearsti poole või nahaarstile. Kuna on aga nädalavahetus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: