Arusamatu olek 07.04.15 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,räägin nüüd oma loo ära.1,5 a tagasi otsustasin rasedaks jääda,lõpetasin plaastrite kasutamis,pille ei saanud kasutada,kuna pidevalt oli tervise probleeme(iiveldused ,oksendamine jne)nii hakkasime siis üritama,ei õnnestu miskit.enne olen rasedust katkestanud 2 korral(pillidega)eelnevalt,jäänud rasedaks ka pärast esimest seks(uue partneriga) ,olek käinud erinevatel arstidele ,kõik väidavad,et kõik on ilus ,asi on korras,et ainult proovige ja üritage...mehel viljastamisega probleeme pole..Aga on olemas mure ,mis vaevab juba aasta(6kuud pärast plaastrite kandmist) päevad kestavad mul 5 päeva määriv 6ndal samuti,siis on 3-5 päeva vahet (oleneb,kuna ja tihti vahekorda astun partneriga) hakkab jälle määrima ja määrib iga vahekord,ja siis kui mingi närvilisem olukord siis ma reaalselt tiglun verd...mida teha? milles mure? palun aidake,veritsen ka praegu,viimane voolus(ehk mina arvan) ments oli 11 päeva tagasi alanud , 5 päeva kestis,siis määris2 päeva,1 päev oli nagu vaikne ,2 päeva määrib ja nüüd ma voolan jälle verd...käisin oma nais arstil ütleb,et kõik on ok,nagu tavaline puhastus voolus,kohe lõppemas jne,veri pidi ka nagu ärjal olema(hea)ma ei oska enam mdiagi arvata.....ja rasedaks ma ei jää ka kuidagi,organism just kui võitleb millegagi,mis see olla võib?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 24-aastane.
Suure tõenäosusega on tegemist menstruaaltsükli häiretega, põhjusi võib olla mitmeid, m tsükli häireid saab ravida; kas emaka kaelal on limaskesta marrastus, mis põhjustab kontaktveritsusi peale vahekorda? Kas olete vaktsineeritud HPV vastu?
Kui soovitud rasedus saabub 2 aasta jooksul, on normaalne. Kas saan õigesti aru, et 2 rasedust on olnud ja need on katkestatud? Sel juhul ei ole tegemist viljatu paarisuhtega.
Iga veritsusega peaksid olema välistatud patoloogiline rasedus, nagu emakaväline erinevates lokalisatsioonides, peetunud rasedus, iseeneslikult katkev rasedus. Seetõttu tuleks apteegi käsimüügist osta rasedustest ja teha hommikusest uriinist õpetuse järgi.
Kindlasti peaks olema teostatud uuringud STLI sugulisel teel levivatele infektsioonidele ja intravaginaalne günekoloogiline ultraheliuuring.
Soovitused: võtke kaasa oma pereõelt viimase kliinilise vereanalüüsi vastus; kui suitsetate, siis ka aneemiamarker ferritiin; broneerige aeg vastuvõtule kas online teel meie kodulehe kaudu otse, minu töömeili glitter@naistearst.ee teel või töötelefoni 6014331 teel alates E kell 14.00, vajalik isikukood.
Vajate teisest nõustamist, informatsiooni, toimetuleku nõustamist, elustiili õpetust.
Galina Litter naistearst.ee
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Seks enne päevade algust

Juba ca 7 aastat on selline teema, kus enne päevi vahekorrras olek on verine, teinekord nädal enne päevade algust lausa. Mis võib olla põhjuseks? Rasestumisvastaseid vahendeid ei kasuta. Viimati käisin ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 45-aastane

Tähtsaim uuring on PAP sõeluuring 45-aastaselt, kas see on teostatud? 1975-2020. Kaasajal uuritakse ka HPV viirustele.
Vajaks ...

Loe edasi

Duphastoni mõju

Tere,
Kas on võimalik, et duphastoni tarvitamisest tekib meeletu väsimus ja uni? Kas on normaalne, et selline olek kestab esimestel päevadel tablettide tarvitamisel.
Aitäh.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kõikidel ravimitel võivad esineda kõrvaltoimed.
Teie raviarst otsustab, kas ravimine või ravita jätmine on lõppkokkuvõttes Teie organismile kasulikum.
Kui kaebused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: