Meessuguhormoonid organismis 23.09.14 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Põen alates kevadest laigulist alopeetsiat. Sain selle diagnoosi nahaarstilt. Perearst suunas mind kilpnääret kontrollima ja tegi vereanalüüse - kõik korras. Siis pakkus ta välja, et naistearst võiks teha analüüsi meessuguhormoonide taseme kohta, kuna ka see võib juustele mõjuda. Paraku naistearst seda ei teinud, väites, et pole mõtet, kuna see ei anna midagi. Kui peaks ka selguma, et hormoone on liialt, siis mingit ravi selle vastu ei ole nagunii. Siiani pole mul tõesti olnud mingeid probleeme, mis viitaks liigsele hormooni tasemele, aga ülemineku eas võib ju kõike juhtuda. Olen nüüd segaduses ja otsustasin Teilt nõu küsida. Kui 58.aastasel naisel on meeshormoone liiga palju, kas tõesti ei ole ravimit selle taseme alandamiseks ? Juuste väljalangemisega pidi see vägagi seotud olema..

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kindlasti peaks kõigepealt hormoonanalüüsi tegema ja kui on see on kõrgem, siis saab ravida. Soovitaks minna endokrinoloogi juurde kes samuti saab analüüsid teha ja vaadelda teid komplekstelt hormoonaalsel tasandil.
Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumine ja analüüsi vastused

Tere, naine, 25a, märts 2023 saadik üritanud rasestuda, ei ole jäänud.
Käisin naistearstil ning ühed analüüsi vastused tekitsid hirmu, sest olid referentsväärtustest väljas.

Proovid ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on meessuguhormoonid pisut kõrgemad. Need võivad mõjutada ovulatsiooni toimumist, kuid alati ei pruugi. See on väga individuaalne. Võivad esineda tsüklihäired, nahaprobleemid , suurem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: