Peale hüsterektoomiat 06.08.14 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Paluksin Teie arvamust.
3 nädalat tagasi tehti mulle avatud lõikusel hüsterektoomia, võeti ära ka emakakael ja munajuhad. Teisel päeval peale oppi tõusid veres põletikumarkerid ( CRP 108), temp.37,6, määrati antibiootikumiravi. Kaks päeva sain veenisiseselt, kodus 5 päeva tablettidena (zinnat). Kõht oli katsudes väga valus, lisaks gaasivalud. Mul on ka krooniline gastriit, mis halvendab asja. Vahetult enne oppi tegin läbi kolmikravi. Kaks nädalat peale oppi läksin oma günekoloogile ennast näitama. Talle ei meeldinud, et kõht on turses, valus ja pinges. Lisaks nõrkus ja vahel käib pea ringi. Määras uue antibiootikumikuuri (ciprinol).Täisveres oli kõik korras, ainult PLT oli tõusnud 445 peale. CRP analüüsi sain teha alles 3 päeva hiljem, see oli 0,07. Samal päeval tehtud veres oli PLT 413, Hgb 139, Hct 42. Arst ütles, et veri on paks ja peaksin rohkem jooma, rohkem ei kommenteerinud. Joon 1,5-2l vett päevas. Ükskõik mida ma söön või joon, kohe on kõht punnis. Jalutan iga päev, valu on järele andnud, ainult selg väsib hästi kiiresti. Minu küsimused:
1) Millest võib olla tingitud PLT tõus - eelnevalt pole kunagi sellist probleemi olnud, haiglas olid näidud 189-208 , 4 päeva süstiti verevedeldajat? Kas võib olla trombioht?
2) Kas kõhu turse ja valulikkus on peale 3 nädalat loomulik ?
3) Mida saaksin paranemiseks ise veel teha ja mida teha ei tohiks? Kas kummardada ja vahel kükitada tohib?
Tänusõnad juba ette!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Normaalne trombotsüütide arv on 150-450*10/9/l ja hematokrit 37-47%, seega on analüüsid normi piires. Trombotsüütide arvu muutuse üks põhjustest on antibiootikumidega ravi. Tromboosi profülaktikaks saite operatsiooni järgselt antikoagulant ravi, seega pole alust karta trombiohtu. Hüsterektoomia järgne taastumine võib kesta 4-8 nädalat ja on väga individuaalne.. Gaasivalud on sellise operatsiooni järgselt sage probleem. Hoolikalt tuleb jälgida toitumist ja liikuda rohkem, vajadusel kasutada Espumisani ja Sorbexit. Kuna olete saanud mitu ravikuuri antibiootikumidega, kasutage probiootikume ( näiteks Lactoseven). Operatsioonist on möödunud piisav aeg, kummarrdamine ja kükitamine pole keelatud, kõike tuleb teha oma enesetunde järgi. Raskuste tõstmine pole lubatud. Kindlasti peate veel kord antibiootikumidega ravi järgselt oma arsti poole pöörduma.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi