HPV kondüloomid ja rasedus 17.07.14 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, Mul diagnoositi HPV kondüloomid. Kasutasin ka Aldara 5% kreemi. Selle tulemusel osaliselt kondüloomid kadusid. Aga osa jäi alles. Suuremaks muutunud ei ole, kui kadunud ka ei ole. Eelkõige suurte häbememokkade piirkonnas väikesed näsad. Kaebusi ei põhjusta. Läbivaatluse käigus günekoloog ütles, et need on on ainult väliselt, sees ta neid ei näe. Nüüd jäin rasedaks u 5 nädal. Kas raseduse ajal on need järele jäänud kondüloomid võimalik eemaldada? Milline meetod? Kas see on kahjulik lootele? Kas võib olla tõenäosus, et on vaja teha sellepärast keisrilõige? Aitäh vastamast.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kondüloomide ravis on palju erinevaid võimalusi ja ravi meetod sõltub kondüloomide suurusest, hulgast ja asukohast. Paikset ravi kas Aldara kreemiga või Wartec lahusega raseduse ajal kasutada ei tohi, kuna nende ravimite mõju kohta lootele pole piisavalt andmeid. Kui kondüloomid raseduse ajal suurenevad ja neid tekib juurde, siis on võimalik neid eemaldada kirurgiliselt, laseriga või külmutades ( krüoteraapia). Kõik need meetodid on raseduse ajal ohutud ja neid protseduure teostavad nahaarstid. Kas üldse ja millist ravimeetodit praegu kasutada, saab otsustada juba nahaarst. Kondüloomid ei ole keisrilõike näidustuseks ja nad pole ka ohtlikud loote arengule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi