mida teha? 17.02.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Kui on voimalik, palun aidake mind. Nimelt minu probleemiks on pidevad alakohu valud. Mul on eemaldatud 5 aastat taasi parem munasari ja ka pool munasrast, kuna mul oli tsyst. Hiljem tuli mul tsyst ikka vasakusse munasarja ja kaisin pea igal kuul punkteerimisel. 2 kuud tagasi oli abort ja nyyd hakkasid paevad, aga vaga valulikud ja vaga,vaga vererohked. Kas see on normaalne. Kuna elan valjaspool eestit juba 3 aastat, pole suutnud siin gynekoloogile selgeks teha, mis mind hairib ja jne.

Kuna selgus, et tsyst oli vahepeal ara kadunud, siis arvasin, et muretsemiseks pole pohjust. Nyyd aga tugevad valud ja tundub, et oleks nagu mgarik vasemal pool, ehhki tsysti ju enam pole. Kas see on normaalne jakas on voimalik, et tsystist areneb moni halvaloomuline kasvaja, mida arst ei saa katsudes, silmaga tuvastada?

kas peale aborti vererohke ja valulik menses on normaalne? tavaliselt on mul menses valulik, kuid mitte vererohke.

Mida peaksin tegema?

Kuidas peaksin arstile seletama oma muredest?

Lisan, et mu vanus 21 ja, et mingeid poletikke hetkel ei esine. Tanan.



Ette tanades ja siit Hispaaniast tervisi saates Jane

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Jane.

Esimene menses peale aborti võib tõepoolest olla tavapärasest erineva vereeritusega. Seda enam ,kui Teie menses taastus alles 2 kuud peale raseduse katkestamist. Vererohke ja valuline menses võib olla aga tingitud ka emakapõletikust.

Munasarja tsüste on mitmesuguseid. Ilma teadmata, milline oli tsüsti histoloogia ei oska Teile vastata. Kindlalt healoomulised tsüstid tavapäraselt pahaloomuliseks ei lähe.

Peaksite siiski kindluse mõttes tegema ultraheli uuringu, et välistada uuesti munasarja tsüsti teke. Kui tugevnenud valulikkus algas umbes 2 nädalat peale mensest, on võimalik ,et tegu on ovulatsiooni ajaga. Te olete 21 aastane ja Teil on ainult osa vasemast munasarjast. Soovitan kindlasti kasutada rasestumisvastaseid vahendeid, et vältida soovimatut rasedust. Soovitavalt pille, et vältida munasarja funktsionaalsete tsüstide teket, samuti vähendab pillide kasutamine menstruatsiooniaegset valulikkust.

Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni järgne paranemine

Tere. Konisatsioon tehti 16 märts. Paranemine toimus hästi kuni 25 vastu 26 käisin Tartu emos kuna tekkis verejooks.See peatati seal mingi rohuabil marliga.Nüüd 6 aprill pöördusin uuesti valvearsti juurde ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, määrimist võib olla veel ehk paar nädalat. siis võite ka tööle minna. DRKadastik

Loe edasi

põletik

väikeste häbememokkade küljej ühes kohas on punetus ja natuke kõva punn. oleks nagu külmetusest ohatise moodi . alguses kui tekkis, siis sügeles, hiljem kipitas urineerimise ajal või kui vesi peale läks. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Vaid kirjelduse järgi on raske öelda, kas tegemist on genitaalherpesega ( põhjuseks HSV e. herpes viirus) või mõne muu põletikulise moodustisega nahal ( võimalik on karvanääpsu põletik e. ...

Loe edasi

Ca-125 näit püsivalt üle normi

Tere!

Mul on aastaid olnud CA - 125 näit normist kõrgem: 40-43, norm alla 30. 2014 aasta juulis opereeriti mul emakas koos emakakaelaga müoomide tõttu avatud operatsioonil. Kaasuvatest haigustest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 55-aastane

Kõrgenenud Ca 125 võib viidata muudele kroonilistele (maks)probleemidele, adenomüoosile, endometrioosile jpm
CA 125 kasutamist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi