Beebipillide toime 25.09.13 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Probleem järgmine: Olen kasutanud 4 aastat beebipille Yasminelle. Tavaliselt võtan pille kella 14-17 vahel, 3 nädalat tagasi võtsin ühel päeval kella 18 ajal, kell 20 esines midagi kõhulahtisuselaadset ehk siis väljaheide oli alguses vedel, kuid ainult alguses, üsna kiiresti muutus ''normaalse'' konsistentsiga väljaheiteks. Esialgu ei osanud ma seostada seda kõhulahtisusega, öösel kella 3 ajal hakkasin mõtlema, et äkki oleks pidanud lisapilli võtma, suurest hirmust tegingi seda. Helistasin siis nõustamiskeskusesse ämmaemandale, et kuidas edasi toimida. Tema ütles, et sellist seisundit kõhulahtisuseks ei loeta ning pillide toimet see kuidagi ei ohusta. Siis tuli aga kuidagi jutuks see, et mul on üsna tihti vedelat väljaheidet, mitte küll vesivedelat, kuid tuleb ette ka seda. Mõni päev ei käigi kõht läbi, mõni päev käib nii 2 korda, mõni päev 1 korra, mõni päev on tõesti iste vedel, kuid mitte kogu päeva ning nii, et see mu elu kuidagi häiriks. Muid kaebusi mul ei ole. Ämmaemand arvas, et tegemist võib olla Crohni tõvega ning beebipillide toime pidavat olema siis igal juhul vähenenud. Kas see on tõsi, et tõbi kui selline vähendab pillide toimet, kuna pill ei imendu? Ma saan aru, et toime väheneb siis, kui 3-4 või 6 tundi (erinevad andmed) pärast pilli võtmist on kõhulahtisus, aga kui ma olen lahtise iste puhul alati võtnud lisapilli, siis kas sellisel juhul pole ka pillist kasu? Ma saan aru, et pean selle probleemiga kindlasti perearsti poole pöörduma, kuid tahaksingi teada, kas pean nüüd kohe pillidest loobuma. Seda ma kindlasti ei sooviks, kuid neid pole ju mõtet võtta ka juhul, kui on tõenäosus, et nad ei imendugi minu organismis. Palun rääkige mulle, kas oletatavate soolehaiguste puhul ei soovitatagi pille kasutada sellepärast, et need ei imendu? Vabandan, kui pole teie ampluaa teema, kuid ka perearst ei osanud sellele küsimusele vastata ning ükski teine spetsialist mind nii kiiresti jutule ei võta, gastroenteroloogide rubriik on praegu suletud.

Kiiret vastust ootama jäädes

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
mingit põhjust pillidest loobumiseks pole, soovitan jätkata pillide võtmist tavaskeemi järgi. Vaid tõsise kõhulahtisuse korral pillide toime nõrgeneb. Teie poolt kirjeldatud olukord, kus aeg-ajalt on väljaheide vedel ja iste on 1-2 korda päevas, ei mõjuta pilli imendumist. Suure tõenäosusega pole tegemist tõsise soole haigusega, vaid väga sageli noortel naistel esineva ärritatud soole sündroomiga, mille korral esineb kõhulahtisust vaheldumisi kõhukinnisusega, puhitust ja gaaside kogunemist. Selline olukord on seotud eelkõige stressi, ebakorrapärase ja ebatervisliku toitumisega. Muidugi soovitan konsulteerida ka oma perearstiga, kes vajadusel suunab edasi gastroenteroloogile.
Heade soovidega,
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Beebipillide kellaaja vahetamine

Tere

Olen võtnud 3 kuud Clormetin beebipille õhtuti kella 22 ajal, kuid sooviksin seda kellaaega tõsta kella 16ks. Kuidas peaksin toimima? Kas alustan uue kellaajaga siis, kui algab ka uus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
et pilli võtmise kella-aega ette tuua, pole vajadust oodata uue tsüklini, vaid võtke juba järgmisel päeval pill varem ( k. 22 asemel k.16) ja jätkake nii edasi. Pilli toime nõrgeneb vaid ...

Loe edasi

Beebipillide mõju põiele?

Lapsepõlves oli mul probleem pideva pissihädaga, eriti enne magamaminekut. Probleem lõppes teismeeas, u samal ajal kui algas menstruatsioon ja arvasin lapsepõlvemure psühholoogiliseks probleemiks (lapseea ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pole kuulnud,et pillidel selline toime oleks..Te ju tegite pillidele ka vahe sisse ja olukord ei paranenud . Kui oleks pillidega mingi seos, sisi probleem oleks tekkinid kohe pillide alustamisel ...

Loe edasi

beebipillide mõjuaeg.

Tere,
Mure siis järgmine. Alustasin pillide esimest nädalat, kuid ununes pill võtmata. Tuli meelde alles siis kui oli möödunud 13 tundi. ( Nagu ma aru olen saanud, siis 12 tunni möödudes ei vähene ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui kasutate lisa kaitsevahendid peal pillide ununemist, siis rasestumise võimalus praktiliselt puudub. Öeldakse, et 12 tundi pillide toime veel olemas, kuid esimesel võimlausel peab pilli võtma. ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja naistepuna.

Olen 18.aastane ja võtan juba peaaegu aasta aega Jeanine'i beebipille. Eelmisel nädalal jõin umbes 5-7 tassi ravimteed, mis sisaldas ka naistepuna. Kas sellest kogusest piisas, et beebipillide mõju häirida? ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Tõesti naistepuna võib mõjutada pillide toimet. Kuni järgmise tsüklini peaksite kasutama kondoomi lisaks. DR kadastik

Loe edasi

beebipillid - ja uus rasedus

Tere
Küsimus beebipillide osas.
Olen kasutanud ühte ja seda sama preparaati juba 5 a - Logest. Vanus 26a. Üks laps sünd 2000 a.
Perearsti soovitas mul pausi teha nendest pillidest. Et ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui teil ei ole plaanis lähiajal sünnitada, siis pillide pausi ei ole küll mõtet teha. Lõpetate siis, kui soovite rasestuda. On tehtud uuringuid, kui patsient on võtnud järjest pille 10 a. ja enam, ...

Loe edasi

antibiootikumid ja beebipillid

Tere,
Alustasin antibiootikumide võtmist pillidevabal perioodil, kuid nende ravimite võtmine kattub siiski 5 päeva. Antibiootikumi infolehel on kirjas, et see vähendab rasestumisvastaste tablettide ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kasutage lisaks kondoomi 2 nädalal.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

Beebipillid ja suitsetamine

Mul selline küsimus, et miks soovitatakse beebipillide kasutamise ajal suitsetamisest loobuda? Kas see vähendab kuidagi beebipillide toimet?????
Vastust oodates....
Sandra =)

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suitsetamine ei vähenda pillide rasestumisvastast toimet. Kirglik suitsetamine ja pillide kasutamine koos tõstavad riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.
Suitsetav üle 35-aastane ...

Loe edasi

beebipillide tõhusus


Lgp. Dr. Aire Sekavin


Kas alkohol vähendab beebipillide tõhusust, kasutan Marveloni?

Kas kindluse mõttes võiks võtta ka seda avariitabletti igaks juhuks, mis peale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Alkohol mõõdukas koguses ei vähenda pillide tõhusust . Hädaabipilli lisaks Marvelonile ei ole vaja võtta.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

Logest jt. ravimid

Tere!
Logest'i informatsiooni lehel on kirjas, et teatud ravimitega
beebipillide toime väheneb ja lisaks tuleb kasutada nt. kondoomi.
Pean võtma Doxy-M (seal samuti nõnda kirjas) antibiootikume ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud A. !
Mida Te ravite ja kui suures annuses ?
Kui Te tarvitate madalaid ja keskmisi doose ning ravi ajal ei teki veresegust määrimist, tuleks preservatiivi kasutada vaid ravi ajal. ...

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere!



Palun kas te võiksite öelda, kas mittesünnitanul ei oleks parem spiraal, kui beebipillide toimel esineb pärmseent ja pidevad põievaevused, mis tekitavad justkui tunde nagu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Igal juhul spiraal sünnitamata naisele ei sobi, pillid on igal juhul paremad. Kui need ei sobi,siis kasutage kondoomi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi