Ravimite koostoime 14.02.13 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere


Olen pea kaks kuud määrinud nahale akne raviks Imex kreemi, mis sisaldab antibiootikumi tetratsükliinvesinikkloriidi. Nüüd kirjutas arst uue geeli Duaci, mis sisaldab samuti antibiootikumi - klindamütsiini. Samal ajal kirjutas mulle aga naistearst asitromütsiini, mida pean võtma 2 päeva (esimesel päeval 2 tabletti ja teisel 1). Minu küsimus ongi, et kas tohib kasutada korraga nii asitromütsiini kui klindamütsiini? Või kuidas mul oleks õigem nüüd toimida nende ravimite kasutamisel?

Ette tänades.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 22-aastane. Igale arsti poole pöördumisel peab alati nimetama kõik tarvitatavad retseptiravimid ja ka muud vitamiinid ning toidulisandid. Ravimi ordineerinud arst otsustab, kas see konkreetne ravim on teile hetkel parim ja hädavajalik.
Kirjast saan aru, et akne raviks oli paikne ravim Imex ja nüüd uus paikne ravim Duac. Asitromütsiini peab aga võtma suu kaudu.
raviminfo.ee
Muud ravimid ja Azitrox
Azitrox ja teised ravimid võivad üksteist mõjutada. Teatage oma arstile või apteekrile, kui te
võtate või olete hiljuti võtnud või kavatsete võtta mis tahes muid ravimeid.
Pidage nõu oma arsti või apteekriga enne Duac Geli kasutamist kui:
Kasutamine koos teiste ravimitega ja seepidega
Palun informeerige oma arsti või apteekrit kui te kasutate või olete hiljuti kasutanud mingeid muid ravimeid, kaasa arvatud ilma retseptita ostetud ravimeid ja taimseid ravimeid.
Mina ei ole teid küll kunagi näinud, ei tea teie kaalu, ei tea, kas suitsetate, ei tea akne olukorda ja staadiumi ja kirjast ei selgu, millise tekitaja vastu oli ordineeritud ravi asitromütsiiniga. Suure tõenäosusega võib väita, et määritavat ravi ja lühiajalist suukaudset ravi võite koos tarvitada, kui te pole allergiline ega madalakaaluline ega põe mao-, maksa-, neerude jm haigusi.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Diane-35 ja teised ravimid

Kas Diane-35 võib kasutada koos depressiooniravimitega: Cipramil, Remeron, Xanax?

Kas nimetatud ravimid mõjutavad Diane toimet, või kas Diane tarvitamine võib mõjutada depressiooniravi kulgu?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija !

Päris üheselt on Teile keeruline vastata Teie haigusi tundmata.

Diane-35 on valikpreparaat androgeense fenotüübiga naistele nii hoidumiseks soovimatust rasedusest ...

Loe edasi

Tablettide koostoime???

Tere Dr. Sekavin! Kas Metronidazooli tabletid ühekordse annusena (2g) alandavad suukaudselt võetavate rasestumisvastaste tablettide toimet (tarvitan Logesti)? Teie vastusele lootma jäädes Ebbe - Liisa ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Ebbe- Liisa.

Mõnikord võivad Metronidazoli tabletid kutsuda esile kõhulahtisust või oksendamist. Sellisel juhul on ka Logesti mõju väiksem. Kui Teil ei esinenud selliseid kõrvaltoimeid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: