Alaõhuvalud 13.11.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Minu probleem on järgmine. U kaks aastat tagasi hakkasid mul alakõhuvalud juba enne menstruatsiooni. Valu oli sama nagu menstruatsiooni ajal. Algas nii, et oli 1-2 päeva enne menstruatsiooni. Mida aeg edasi, seda rohkem see valu ka edasi liikus. Nüüd olen juba kohas, kus alakõhuvalud on osaks minu igapäeva elus. Ja need on samalaadsed krambid nagu menstruatsiooni ajal (mentstruatsioonivalud on ka suurenenud).
Alguses kahtlustasin pille, lõpetasin aasta tagasi pillide võtmise. Peale seda tekkis mul munasarja apopleksia. Lootsin, et valud kaovad koos pillidega. Paar kuud peale apopleksiat tundusid valud vähenevat, aga siis tulid valud tagasi ja nüüd suurenevad iga kuuga.

Valud ilmnevad täiesti ebakorrapäraselt. Väikesed valukrambid ilmnevad tihti isegi istudes. Ka seks on alguses valulik. Suuremad krambid ja pikemad valuhood ilmnevad nt pärast füüsilist tegevust (jooksmist), peale suuremat punnitamist (nt asjade tõstmist, kõhukinnisuse korral jms). Enne menstruatsiooni algust hakkavad pidevad valud ja krambid, mis siirduvad ka selga ning teevad magamise ebameeldivaks, juba 2-3 päeva enne menstruatsiooni algust.

Olen kohas, kus mind on solgutatud ühe arsti juurest teise juurde. Naistearst saadab soolestikuarsti juurde ja soolestikuarst saadab tagasi naistearsti juurde. Kõik on ultrahelide järgi korras ja ilus, aga valud on ikka edasi. Olen käinud 4-5 erineva naistearsti juurde, kellegi käest pole ma mingit vastust saanud. Perearst ütleb ka, et see peab olema günekoloogiline probleem, kuna valud meenutavad menstruatsioonivalusid ning vahekord on valulik.
Perearst saatis mind naistearsti juurde tagasi endometrioosi kahtlusega. Naistearst leidis, et kuna seda pole ultraheliga näha, siis pole see endometrioos.

Mind huvitaks väga Teie, kui tunnustatud naistearsti arvamus. Mida ma edasi peaks tegema. See ei ole normaalne, et ma igapäevaselt valusööste alakõhus kannatama pean. Ja mina pole ainus, kes selle all kannatab, ka minu elukaaslane peab kannatama, kuna vahekord on alguses valulik ning ma ei naudi seda nii väga.

Ma olen nii väsinud pidevates valudest ja ühe arsti juurest teise juurde jooksmisest. Tahaks elada täisväärtuslikku elu, aga see valu juba segab mind.

Loodan, et äkki Teie oskate mind kuidagi edasi aidata,
Triin

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere.Teie kaebusi lugedes jääb mulje,et tegemist endometrioosiga ja seda lõplilkult saab kinnitada laparoskoopial. UH-s pole näha väikseid koldeid , mis ovõib olla n valu põhjuseks. UH -s saab näha ainult munasarja shokolaadtsüste ,mis samuti on endoemetrioos. Kui tegemist väikeste kolletega siis need eemaldatakse laparoskioopiial. Ülle Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

halb enesetunne

Olen 36 aastane, umbes aasta kasutasin rasestumisvastaseid vahendeid - Reguloni. Kahe kuu eest lõpetasin tablettide võtmise, kuna soovime last. Esimesel kuul ilma pillideta oli kõik korras, teisel kuul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Soovitan teha rasedustesti, sest ka raseduse ajal võib "päevade" perioodill esineda veritsust. Veritsused ja alaõhuvalud on ülks emakavälise raseduse tunnuseid, seega tuleb mitte oodata ja diagnoosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: