Antibeebipillide pooleli jätmine? 15.10.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen ligi 6 a. võtnud antibeebipille Mirelle. Tahaks need ära lõpetada ja põhiline küsimus oleks selline. Kas pillide võtmist võib pooleli jätta? Või pole see soovitav? Esimese pilli võtsin laupäeval, vahekorras olin pühapäeval. Mitu päeva ma peaks veel pille võtma, et rasedusohtu poleks, et siis pillide võtmine katkestada (minu idee järgi)? Tahaks väga steriliseerimisop.-i teha, kuid arst käskis tabletid ära jätta, et siis näha, kas "päevad" üldse tulevad või mitte, sest 4-5 kuud ei olnud mul tabletivabal perioodil mingit vereeritust, aga nüüd viimane kord üle pika aja jälle oli. Arst arvas, et ehk on mul üldse päevad ära jäänud ja oppi polegi vaja teha, kuid nüüd oli näha, et midagi minus ikka toimub. Nii, et ma ei teagi, kuidas edasi talitada. Tänan väga Teie nõuannete eest!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Pillide alustamisel peab neid lõpuni võtma(karbi), kui jätate originaali pooleli, siis teil tuleb veritsus ja põhjustab mõttetut arusaamatust. Kui võtate skeemi järgi ja peale karbi lõpetamist on näha kas menses tuleb või ei. Pillide foonil võivad mõned tsüklid vahele jääda edaspidi ikka menses taastub. Lugupidamisega dr Ülle Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja veritsus/määrimine

Tere!

Olen 22-aastane ja minu mure on järgmine. Alustasin üle pika aja jälle pillide võtmist. Eelnevalt kasutasin Yasminellet, ainsaks kõrvalmõjuks oli südamepahasus. Nüüd hakkasin uuesti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Veresegune määrimine on tavapärane kaebus antibeebipillide alustamisel ja eriti SOS pillide tarvitamisel siis, kui on välistatud vähemalt urogenitaalne klamüdioos ja rasedus. Sel juhul ...

Loe edasi

Munasarjatsüst

Tere.

Mul lõhkes poolteist kuud tagasi munasarjatsüst (kollaskeha hematoom, vähene vaba veri). Käisin kõhuvaluga erakorralises. Mingit ravi seal ei antud, öeldi, et tuleb minna oma günekoloogile ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Reeglina ravi on küll pillidega ja just lühiajaline 2-3 kuud. Kui te ei soovi pille võtta, siis vähemalt ühte kuud ärge pooleli jätke, uut karpi ärga avage. Vastasel juhul tekib veritsus ja uuesti ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja pillid

Tere!

Alustasin antibiootikumi (Zinnat) kuuri antibeebipillide söömise 4.ndal päeval ning lõpetasin 16.ndal päeval. Infolehel on kirjas, et antibiootikumide söömise ajal kasutada ka muid rasestumisvastaseid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
antibiootikumid nõrgestavad pillide toimet. Seetõttu tuleb antibiootikumidega ravikuuri ajal ja 7 päeva peale viimase tableti võtmist kasutada lisakaitset (kondoom). Pillide edasist võtmist ...

Loe edasi

hambaravi mõju

Tere!

Kas hambaarsti juures tehtud injektsioonanesteesia ja ravimi panemine juurekanalisse vähendavad kuidagi antibeebipillide toimet? Loodetavasti mitte, kuna tegu lokaalse raviga....

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teil on õigus, ühekordsed ja madalad ravimite annused (vaid juurekanalisse), ei vähenda antibeebipillide toimet.
Toimet vähendavad tugevatoimelised, pikalt kasutatavad, suurtes ...

Loe edasi

Metronidazol ja antibeebipillid

Tere. Suur tänu Teile kiire vastuse eest! Muretsema pani just see, et kuna oli 7-päevane tabletivaba periood, siis ei olnud võimalik aru saada, kas määrib või mitte, kuna olid "päevad". Küll aga sooviks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Antibeebipillide toime laieneb ka 7-tabletivabale päevale, mil tekib menstruatsioonitaoline vereeritus. Kondoomi peaks kasutama vaid sugulisel teel levivate haiguste vältimiseks.
Loe edasi

Antibeebibillid

Probleem seisneb selles, kas võtta järgmine tablett või mitte. Kasutan viimased viis kuud Tri-minuletti,esimesed kaks kuud oli iiveldust ja pearinglust, mensese ajal tuleb väga vähe verd,ainult siis, kui ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Küsite mida teha.
Vastus on traditsiooniline, tuleb pöörduda plaanilises korras naistearstile nõustamiseks.
1) antibeebipillide positiivseks kõrvaltoimeks on vererituse ...

Loe edasi

hormoontest

Selline küsimus. Kui pikka vahet tuleb pidada antibeebipillide võtmisel, et saaks teha vere hormoonanalüüsi?

Tänan!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Üks menstruatsioon peaks möödas olema peale antibeebipillide võtmist.

Loe edasi

antibeebipillid

Olen 20.aastane. Umbes viimased pool aastat on mu menstruaaltsükkel muutunud ebakorrapäraseks (esimesel päeval sageli suured valud), samuti olen hädas vistrikega (akne). Kas lahenduseks võiks olla antibeebipillide ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Kallis Murelik neiu! Enne,kui alustada anibeebipillide kasutamist,oleks vaja kõigapealt määrata ära Teie enda hormoonide sisaldus vereseerumis.Sellest sõltuvalt toimub ka antibeebipillide valik.Pöörduge ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Kas Logesti nimeliste antibeebipillide toime kestab ka seitsme tabletivaba päeva ajal? Kas rasestumisvastased vahendid võivad tekitada valgevoolust? Kuidas seda ära tunda ja ravida?

Aitäh!

Vastas dr Aire Sekavin

Antibeebipillide toime kestab ka seitsme tabletivaba päeva ajal. Mõnedel naistel võib pillide kasutamise ajal tupevooluse hulk suureneda. See on tingitud tabletis sisalduvast östrogeenist ja ei vaja ravi ...

Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi