Kõhuvalu, hele triip, rasedus? 11.10.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

alustan algusest. umbes 1,5 kuud tagasi lõi hommikul alakõhtu väga tugev valu, mis möödus valuvaigistete toimel. Kuna mul on üsna õrn seedimine, siis ajasin selle süüks, neelasin ka terve posu igasuguseid seedimisprparaate jne.

3 nädalat tagasi olin vahekorras, mille ajal tuli kondoom maha, seemnepurset õnneks ei jõudnud tulla. Võtsin 8 h möödudes Escapelle'i pilli. Paar päeva määris ja siis algas menstruatsioon (mitu nädalat enne õiget aega). Tegin 3 päeva hiljem rasedustesti, mis oli negatiivne. Tean, et see oli väga vara, aga igaks juhuks, sest suvel oli paar kaitstud vahekorda erinevate partneritega. See oli negatiivne. Järgmise tegin ca 14 päeva pärast vahekorda ning ka see oli negatiivne ja siis tegin veel kolmanda testi järgmine või ülejärgmine päev. Ka see oli 3-10 min möödudes negatiivne, aga õhtul seda minema visates oli sinna ilmunud väga õrn roosa triip. Ma ei kujuta ette, millal see sinna ilmuda võis, sest vähemalt 20 min peale selle tegemist, seda seal polnud. Kas see võib olla lihtsalt kuivamistriip või siiski "triip on triip"?
Kõhuvalud on vahepeal tulnud tagasi, selline alaseljas veidi tuikab ning ka eest on naljakas torkiv. Kuna söömine ja seedimine on viimasel ajal väga käest ära ja ebaregulaarne, siis olen ka soolikate süüks ajanud, mitu aastat on juba ka gaasiprobleemid olnud ja kõht jubedalt torkinud, aga konkreetselt selle koha pealt mitte.
Streigi tõttu on ka mu arstiajad tühistatud. Olen paanikas, sest rasedus on hetkel viimane asi, mida oleks vaja. Jubedad enesesüüditused on juba praegu.
Kas peaksin veel tegema teste ning kas ma üldse saan rasedustesti vastuses kindel olla? Olen seni kasutanud After10-ni. Teisi rasedusega seotud sümptomeid justkui pole, ainult paar päeva pärast Escapelli olid rinnad õrnad ja ajas iiveldama.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
ma ei näe muretsemiseks mingit põhjust, sest kõik tehtud rasedustestid on olnud negatiivsed. Rasedustesti tulemust hinnatakse 5 minuti jooksul ja tundide pärast testi "nõrk positiivne triip" pole diagnostiline, s.t. selle alusel ei saa rasedust kinnitada. Peale SOS pilli võtmist tekib veritsus enamasti nädala jooksul ja uut menstruatsiooni on oodata 4 nädalat peale tekkinud veritsuse algust. Seega, kui kahe nädala jooksul menstruatsioon ei alga, soovitan rasedustesti korrata. Et välja selgitada, millega on seotud kõhuvalud, soovitan konsulteerida oma perearstiga ja ka günekoloogiga.
Parimate soovidega,
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi