Beebipillide mõju põiele? 24.09.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lapsepõlves oli mul probleem pideva pissihädaga, eriti enne magamaminekut. Probleem lõppes teismeeas, u samal ajal kui algas menstruatsioon ja arvasin lapsepõlvemure psühholoogiliseks probleemiks (lapseea stress - õe ja venna sünd vms). 18aastasena algas sama probleem uuesti ja on nüüdseks kestnud aastaid perioodiliselt - kuus kuud on, kaks ei ole, paar nädalat intensiivsem, paar nädalat vähem. Tehtud on korduvalt kõik günekoloogilised uuringud - probleemi pole, korduvalt uriiniproovid ja külvid - midagi ei leita. Mingit lekkimise või märgamise probleemi ei ole - lihtsalt pissihäda, kui tegelikult põies midagi ei ole. Olen konsulteerinud arstidega, kas probleem võiks olla psühholoogiline, kuid puudub seos stressiperioodide või ükskõik mille psühholoogilisega. Seejärel saadeti mind uroloogi juurde, kus urodünaamilise uuringu käigus selguski, et põis annab hädast märku suuresti liiga vara, nö ilma asjata, aga mingit põhjust sellele ei leitud. Uroloog pakkus välja, et kas probleem on kestnud sama kaua, kui olen võtnud beebipille?

Probleem algas täiskasvanueas uuesti siis, kui olin Jeanine pille võtnud u 4 kuud. Vahepeal olen teinud kahekuise pausi, kuid ei mäleta, et see oleks põiega seotud sümptomeid väga muutnud, samas ei osanud siis sellele seosele ka tähelepanu pöörata. Ükski günekoloog, kelle juures olen selle murega käinud, ei ole kunagi välja pakkunud, et põhjustajaks võiks olla beebipillid.

Mida arvate Teie? Kas beebipillid võiksid sellist probleemi tekitada ja kas sellisel juhul on võimalik, et mõju avaldus alles 4 kuud pärast võtma hakkamist ja ei läinud ära 2 kuud pärast võtmise lõpetamist? Ise mõtlesin, et äkki tõesti kuidagi hormonaalne - enne menstruatsiooni algust oli probleem, menstruatsiooni ajal mitte, täiskasvanuna pillide abil "päris" menstruatsiooni katkestades hakkas uuesti. Kas on üldse reaalne, et pillidel võiks selline mõju olla jne?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Pole kuulnud,et pillidel selline toime oleks..Te ju tegite pillidele ka vahe sisse ja olukord ei paranenud . Kui oleks pillidega mingi seos, sisi probleem oleks tekkinid kohe pillide alustamisel aj kadunud kui tegite pausi. Jääb mulje,et olukorra põhjuseks on psühooloogiline moment. Soovitaks minna psühhiaatri juurde ja ma pakuks välja antidepressantravi. Vähemalt proovida seda kas üldse midagi muutub.
dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Depo Provera.

Tere!

Olen 35 aastane ja kasutan Depo Proverat juba aasta ja pole olnud kõrvalnähte (pillidega olid veritsused jm.). Kuuldavasti on see üks kindlamaid vahendeid rasedusest hoidumiseks, siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Depoo-provera ei ole soovitav kasutada üle 5 aasta, kuna see prerparaat soodustab luude hõrenemist. Soovitav oleks siis tõesti vahetada Mirena spiraali vastu. Kui meeelou häired tekivad seoses depoo-proveraga ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja naistepuna.

Olen 18.aastane ja võtan juba peaaegu aasta aega Jeanine'i beebipille. Eelmisel nädalal jõin umbes 5-7 tassi ravimteed, mis sisaldas ka naistepuna. Kas sellest kogusest piisas, et beebipillide mõju häirida? ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Tõesti naistepuna võib mõjutada pillide toimet. Kuni järgmise tsüklini peaksite kasutama kondoomi lisaks. DR kadastik

Loe edasi

rasestumisvastased ravimid

Lugesin et beebipille ei ole soovitav võtte järiest mitte rohkem kui 4 -5 aastat . Kui aeg täis peaks billidest pausi tegema. Olen 23 aastane sünnitanud naine. Enne beebipillide kasutamist olid mul päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kui pillid on Teile sobinud, pole mingit põhjust katkestada. 4-5 aastat pole piir, võib ka pikemalt pille võtta. Pillide kasutamine kindlustab rasestumisvastase kaitse ja regulaarse tsükli. ...

Loe edasi

antibiootikumid ja beebipillid

Tere,
Alustasin antibiootikumide võtmist pillidevabal perioodil, kuid nende ravimite võtmine kattub siiski 5 päeva. Antibiootikumi infolehel on kirjas, et see vähendab rasestumisvastaste tablettide ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kasutage lisaks kondoomi 2 nädalal.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

Beebipillid ja suitsetamine

Mul selline küsimus, et miks soovitatakse beebipillide kasutamise ajal suitsetamisest loobuda? Kas see vähendab kuidagi beebipillide toimet?????
Vastust oodates....
Sandra =)

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suitsetamine ei vähenda pillide rasestumisvastast toimet. Kirglik suitsetamine ja pillide kasutamine koos tõstavad riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.
Suitsetav üle 35-aastane ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

milline mõju on antibiootilumidel beebipillide mõjule?
kas mõju võis nõrgeneda?
võtsin eelmise tabletilehe ajal 10 päeva antibiootikume, nüüd olid päevad kahtlaselt verevaesed.
kas on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rasestumise tõenäosus on nullilähedane,aga vereerituse hulk võis küll väiksem olla. Tervitades ,Maie Väli

Loe edasi

beebipillide tõhusus


Lgp. Dr. Aire Sekavin


Kas alkohol vähendab beebipillide tõhusust, kasutan Marveloni?

Kas kindluse mõttes võiks võtta ka seda avariitabletti igaks juhuks, mis peale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Alkohol mõõdukas koguses ei vähenda pillide tõhusust . Hädaabipilli lisaks Marvelonile ei ole vaja võtta.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

rasedusvastased vahendid

Tere!



Palun kas te võiksite öelda, kas mittesünnitanul ei oleks parem spiraal, kui beebipillide toimel esineb pärmseent ja pidevad põievaevused, mis tekitavad justkui tunde nagu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Igal juhul spiraal sünnitamata naisele ei sobi, pillid on igal juhul paremad. Kui need ei sobi,siis kasutage kondoomi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi