Erinevad vaveused, süüfilis 15.06.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 45.a. naine. Aprilli lõpus olin rumalast peast kaitsmata vahekorras. Sisuliselt järgmisel päeval lõi välja tupeseen (esimest korda elus). Paar päeva hiljem läksin naistearsti juurde ja võeti mingi proov ning arst kirjutas mulle Fluconazoli. Võtsin selle ära ja sisuliselt nädal peale vahekorda tekkis selline valkjas-hallikas voolus. Kuna seen oli esimest korda, arvasin et tablett ei aidanud. Kirjutati Canifug küünlad ja seejärel hakkasin kasutama Ecovagi, et tupe mikrofloorat parandada. Ikka oli voolus. Analüüs, mis tehti oli tripperile ja see oli neg. Kuna voolus ei kadunud, läksin uuesti arsti juurde, sest enne emaka eemaldamist 2010 oli mul alati olnud valgevoolus, aga seekord ei olnud tavalise voolusega tegemist. Arst arvas et närveerin üle ja võttis uued proovid. Selgus, et proovid näitasid pos.vastust streptokokile. Klamüüdia, trihhomonoos, mükoplasma ja ureaplasma olid neg. Sain 8 päeva Ospeni tablette ja kuuri lõpus jälle kasutasin Gynolacti tablette, et antibiot. ei tekitaks uut seent. Kusagil juuni alguses avastasin, et limaskestale, mõlemale poole kliitori lähedale on tekkinud naha alla kühmud. Samas on ka voolus selline valkjas-hallikas, mis jääb limaskestale ja kui kuivab siis väikeste valgete tükikestena. Tundub olevat bakteriaalne vaginoos. Käisin 11-dal juunil uut analüüsi andmas streptokokile, kuid ei rääkinud arstile, et mul need kühmud on ja arsti ei pannud ka ise tähele. Minu viga täiesti... Küsimusele, kas sterptokoki bakteriga olen oma partnerile nakkusohtlik, vastas arsti eitavalt, arsti õde jaatavalt. Kas streptokoki pisikuga võin partnerit nakatada ja kas võin teda nakatada kui mulle tehakse "keelekat"? Samas olen meeletult lugenud internetist suguhaiguste kohta ja sellised nahaalused kühmud võivad olla lümfid ja tegemist süüfilisega ... kõik analüüsid peale süüfilise arst tegi...olen masenduses... saan 18.juunil uuesti streptokoki bakteri vastused teada ja ausalt ei julge enam arstile uutest kaebustest rääkida...tean, et bakterid on norm osa organismist, kuid kas võib olla, et nad "ajas hulluks" suguhaigus (süüfilis)? Samas on muidugi viimased pool aastat olnud ka väga palju stressi (suure vastutusega töö, pikaleveninud lahutus jms ). Ei tea, mida teha... Mul olid suured plaanid seoses oma uue sõbraga, kes on fantastiline inimene ja kes mind väga hoiab ja me pole siiani seksinud, sest tahtsime enne üksteist tundma õppida ja nüüd minu mineviku rumalus kipub kõike rikkuma... Selge, et kuni ma pole terveks saanud, ei saa mingist seksist juttugi olla, aga kas streptokoki bakteriga v suguhaigust põdedes võib kasutada vanni ja kas kaaslasega vannis olles võin olla nakkusohtlik.. Olin abielus üle 20 aasta, seega paljud asjad seoses intiimeluga on mulle uued, kahjuks kuulub nüüd selle uue elu tundma õppimisse ka hirm suguhaigusesse haigestuda... Tunnen end väga rumalana...

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija! On tavapärane, et ebamugavus tupes või ka tupeseen võib peale uut vahekorda ägeneda, eriti kui on olnud pikem vahe. Selleks ongi apteegi käsimüügis olemas Multi-Gyn FemiWash vm, Klotrimasool kreem, FloraPlus jpm. Tegemist on stressist tuleneva toimetuleku- ja elustiilist tuleneva probleemiga, milleks tuleks valmistuda ja osta apteegi käsimüügist ravimid, et nad oleksid alati olemas. Mikrofloora parandamiseks on samuti mitmeid käsimüügi vahendeid, mõjuvamad on tupekuulikesed Ecocillin ja tupetabletid Gyno-Lact.
Olete tubli, et kirjeldate oma tundeid, siis on abi võimalik. Kui kardate süüfilist, siis pöörduge tasuta aidsi ennetuskeskustesse, www.hiv.ee ja paluge võtta vereproovid: süüfilisele tuleks teha proov vähemalt 1 kuu peale kaitsmata kahtlast vahekorda ja HIV positiivsusele vähemalt 1,5 kuud peale kaitsmata vahekorda. Seal ka nõustatakse teid ja jagatakse materjale.
Te ei peaks nii väga muretsema. Eestis on esikohal urogenitaalne klamüdioos, kuid ka seda suguhaigust on õnneks järjest vähem. Arvan, et teil ei ole ühtki klassikalist suguhaigust. Soovitan teie vanuses nautida elu, tõsta oma elukvaliteeti kõigi võimalike vahenditega. Tähtsaimad on PAP sõeluuringud vanuses 45, 50 ja 55. Mammograafia sõeluuringud algavad 50.
http://haigekassa.ee/ennetus
Mure ja stress ei aita, vaid mürgitavad teie uue paarisuhte. Kasutage libesteid, apteegi käsimüügi ravimeid ja kõik saab korda. Soovitage ka partnerile apteegi intiimpesuvahendeid ja Klotrimasool kreemi peale vahekorda määrimiseks eesnaha alla. Iga bakteri pärast ei pea muretsema, analüüse „bakteritele“ tupest kaasajal ei peeta vajalikuks. Tupe mikrofloora muutub peale igat vahekorda.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt
Olen puhkusel kuni 15.07. Saatke minu töömeilile oma isikukood, salvestan andmed ja kui soovite vastuvõtule, siis juuli lõpus ja augustis oleks see võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi