Pimesoole operatsioon ja tsüklihäire? 21.02.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Kuu aega tagasi käisin pimesoole operatsioonil, siis haiglas oli menstruatsioon, kuid sai läbi 2-3 päevaga. Nüüd 11.02 hakkas menst. uuesti, kõik ok, kuid nüüd kestab juba 10 päeva. Määrib küll vähem, kuid ikkagi. Võtan hetkel ka antibiootikume, seoses põletikuga ja palavikuga (palavik tekkis just samal nädalavahetusel) ja antibiootikume hakkasin võtma alates 13.02.
Kas võivad antibiootikumid tsüklihäiret põhjustada? Günekoloogi juurde on aeg 06.03, kui mõtlesin enne üle küsida.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 33-aastane. Antibiootikumid ei põhjusta menstruaaltsükli häiret. Kuid operatsioon, mis on alati organismile šokk, põhjustab sageli tsükli häireid. Välistada tuleks rasedus. Seetõttu tehke hommikusest uriinist rasedustest sel päeval, kui pöördute naistearstile. Otsustage, kas soovite hoiduda või rasestuda. Hoidumiseks on erinevad antibeebipillid, plaastrid ja tuperõngas, mis sisaldavad kombineeritud hormoone ja millel on ravitoime ka menstruaaltsüklile.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

peale operatsiooni

Mul oli kuu aega tagasi pimesoole operatsioon ja peale seda ei ole menstruatsooni olnud. Päevad pidid olema just operatsiooni ajal. Olen peale opi olnud vahekorras. Kas see võib olla operatsiooni järelnäht?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ka tugev stress-situatsioon, k.a. operatsioon, võib põhjustada tsükli kõikumist, kuid igal juhul tuleb teha rasedustest.
dr. K.Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: