Raseduse ajal selja- ja jalavalud 02.02.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, enne rasedust valutas reie juures jalg, arsti juures pole käinud, arvasin et ajutine valu, nüüd aga olen 29. nädalat rase, väga haige piirkond õndraluu ja paremasse reide lööb valu. Valus kõndida, kaua lamada voodis ei saa, siuke tunne, et luud rebenevad. Palun soovitage midagi!!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
raseduse teisel poolel suureneb koormus luustikule ja lihastele, eelkõige selgroole, puusadele ja jalgadele. Alaseljaga seotud valu, mis kiirgub ka jalga, on sage probleem. Soovitan võimlemist, parimad on pilates, jooga ja vesivõimlemine. Regulaarsetel treeningutel on väga hea efekt. Tuleb vältida järske liigutusi, ette kummardumist, sundasendeid (pikka aega arvuti ees istumist). Istuva töö puhul tuleb leida aega vahepeal liikuda või pikutada. Pikkade jalutuskäikude ajal soovitan kanda bandaaži. Kui valule leevendust ei saa, soovitan konsulteerida neuroloogiga.
Parimate soovidega,
dr.Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Massaaž raseduse ajal

Tere
Olen rase 6+. Soovin minna massaaži, kas see on lubatud?
Massaaži kirjeldus on selline:
Kehamassaaž kombineeritud soojateraapia, toksiinide eemaldamise ja niisutava nahahooldusega. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Keha üldmassaaž on lubatud raseduse ajal. Massaaži liikide valik on tänapäeval väga lai ja mitte kõik pole soovitatud raseduse ajal. Antud juhul on massaažil kirjeldatud lisad nagu soojateraapia ...

Loe edasi

Raseduse ajal selja- ja jalavalud

1. Tere, enne rasedust valutas reie juures jalg, arsti juures pole käinud, arvasin et ajutine valu, nüüd aga olen 29. nädalat rase, väga haige piirkond õndraluu ja paremasse reide lööb valu. Valus kõndida, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
valu pole vaja kannatada ja oodata sünnituseni. Vajalik on ortopeediga konsulteerida, uuringuid saab ka raseduse ajal teha.
Igasugust valu saab leevendada valuvaigistitega ( raseduse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: