Valulik ja väga häiriv moodustis. 24.09.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Mul on suguelundite piirkonda, vasakule poole küljele tekkinud üpris suur 1-2cm läbimõõduga valus muna. Paar päeva tagasi tekkis. Alguses ma ei muretsenud, aga müüd, kui on nii valus et on raskusi istumise ja liikumisega olen muutunud päris murelikuks.
Lisaks, viimasel ajal on olnud minu voolus imelik. Selline teistsuguse lõhnaga ja tükiline. Menstruatsioon on ka väga tihti. Viimati oli vahe 18 päeva. Vahel on ka menstruatsiooni väliseid määrimisi. Millega võib tegu olla? Ja kuhu pöörduda, naistearstide juurde on nii pikad järjekorrad.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
valulik muna välissuguelundite piirkonnas on ilmselt Barholini näärme põletik. Bartholini näärmed on mõlemapoolselt tupe sissekäigust allpool asetsevad väikesed näärmed, mis põletiku korral suurenevad ja põhjustavad valu. Raviks kasutatakse antibiootikume ja vajadusel ka põletikukolde avamist kirurgiliselt. Kui pole võimalik erakorraliselt pöörduda oma naistearsti poole, pöörduge naistekliinikusse valvearsti poole.
dr.Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

valus tükk rinnas

Tere!
Rindade kontrollimise käigus avastati tükk, mis katsudes on väga valulik. Ei ole kõva, pigem pehme. Suunati ultrahelisse.
Kas on põhjust arvata, et võib olla tegu vähiga? Viimati käisin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Väga hea,et arst Teid kohselt ultraheliuuringule saatis,sest mammograafia tegemiseks olete liiga noor.Kui valulik tükk rinnas on seotud premenstruaalse perioodiga,siis on see normi variant.Pehme ...

Loe edasi

Voolus

Tere! Olen 24. aastane neiu ja minu probleem on järgmine. Ovulatsiooniperioodil on voolust tupest väga tugev (valge, paksu konsistentsiga, lõhnatu; mõnikord läbipaistev ja veniv) ja kestab ca nädal aega. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

!Tere! Teid häiriv "määrimine" ongi iseloomulik ovulatsiooniperioodile.Seenele see kindlasti ei viita.Ovulatsiooni saab pärssida hormoontablette kasutades.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: