PCOS ja juustekadu 12.09.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 32-aastane naine ja viimased 2 aastat planeerinud rasedust, kuid tulutult. Peale pillide lõpetamist hakkas tohutu juuksekadu, mis kestab senini ja peas on veel vaid umbes veerand 2 aastat tagasi olnud juustest. Noorele naisele on kiilaspäisus üsna traumeeriv. Diagnoositud on mul PCOS, mis põhjustab viljatust ja ühtlasi ka juuksekadu. Raviks võtan hetkel Duphastoni, kuid see ei paista mingit mõju avaldavat. Kaalun antibeebipillide uuesti võtma hakkamist, et viimasedki juuksed pähe jääksid, kuid vanuse tõttu ei ole mul enam ka rasestumiseks väga palju aastaid jäänud. Kuidas sellist seisundit veel ravida? Kas PCOSi puhul ongi juuksekadu paratamatus, millega peaks leppima? (nii väitis mulle 1 arst, kes soovitas lihtsalt ära kannatada). Kui ei, siis mis aitaks?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
PCOS korral on lastetuse põhjuseks anovulatoorsed tsüklid. Kuna planeerite rasedust, vajate ovulatsiooni esilekutsumiseks ravi Seropheniga. Samuti on PCO korral abi teistest ravimitest, mis reguleerivad PCOS-le iseloomulikke ainevahetuslikke ja hormonaalseid muutusi. PCOS-ga seotud hormonaalsed häired on ka juuste väljalangemise põhjuseks, kuid Duphastonist sellele probleemile abi pole. Tsüproteroonatsetaati sisaldavatel pillidel (Diane 35) on tõestatud efekt olemas. Soovitan konsulteerida ka endokrinoloogiga. Käsimüügis olevatest preparaatidest soovitan kasutada Regaine-lahust.
Parimat soovides.
dr.Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PCOS ja rasestumine

Tere

Olen 25-aastane. Mul on diagnoositud PCOS ja olen seda omanud nii kaua, kui mäletan. Kui beebipille ei võta, siis menstruatsiooni ei teki (olen olnud ilma pillideta ka 8 kuud ja ilma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
polütsüstiliste munasarjade sündroom (PCOS) kujutab endast hormonaalset häiret, millega kaasnevad kõige sagedamini anovulatoorsed tsüklid ja lastetus. Menstruatsioonitsükli häired on PCOS ...

Loe edasi

pcos

Tere.Aitäh varasema vastuse eest.Kuid nüüd ei tea kuidas edasi.Nimelt puudu on menstruatsioon,juuli kuus lõpetasin Diane võtmise,esimesed päevad olid 2.novembril ja nüüd jälle ei midagi.Enne pillidega ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage see Diane tarvitamine,vastasel juhul lükkate õiget diagnostikat ja ravi järjest edasi.Mina ei tea,kes ja kuidas see PCOS Teil diagnoositud on.Siin võivad küll visualiseeruda ultraheliga ...

Loe edasi

pcos

Olen 29 a,diagnoositud pcos.Kui suur võiks olla tõenäosus % tulevikus rasestuda,arsti sõnul loomulikul teel ilmselt mitte.Kas pean kohe tegema laparoskoopia või saaks ovulatsiooni stimuleerida tablettidega.Oli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mis alusel Teil PCOS diagnoositi?Kui polütsüstilised munasarjad ilmestusid ultraheliuuringul,siis on see lihtsalt üks sümptom,mille põhjuseks võib olla kas rasedusvastaste vahendite tarvitamine või ...

Loe edasi

PCOS+beebipillid+põis

Tere,

Olen 22 aastane ja ühe kindla partneriga, rasedusi pole olnud.

Ei tea, kas need on omavahel seotud, aga mul on 3 asja, mis mind murelikuks teevad.

1. Mul diagnoositi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui on diagnoositud PCOS,siis peaks kontrollima ka insuliini sisalduse vereseerumis.Kui esineb hüperinsulineemia,siis oleks valikravimiks Teie puhul methformin,mis vähendab ka kehakaalu,ei põhjusta ...

Loe edasi

pcos ja toitumine

olen 24aastane ning pcos diagnoositi u 7 aastat tagasi. raviks määrati diane35, kuna see ei sobinud, võtan marveloni. ultraheli näitas, et tsüstide hulk on vähenenud, seega ravist on kasu olnud. samas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ma ei tea küll Teie kehakaalu,aga soovitav oleks kehakaalu normis hoida ja piirata kergesti omastatavate süsivesikute tarvitamist ning vältida rasvu. Vitamiinidest soovitan E-vitamiini ja C-vitamiini ...

Loe edasi

polutsüstilised munasarjad

kas ma võin ka rasestuda,kui mul on polütsüstilised munasarjad...ja millest need tekivad...olen 19 aaastane ja sooviksin väga last

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Polütsüstilised munasarjad võivad olla juhuleid täiesti tervel naisel. Alati ei ole selle taga polütsüstiliste munasarjade sündroomi (PCOS), millele on iseloomulik harvad ebaregulaarsed menstruatsioonid ...

Loe edasi

PCOS

Tere! Olen 28a naine ja mul diagnoositi PCOS sündroom. Pärast pooleaastast Diane tablettide kuuri näitas ultraheli, et tsüstid on ära kadunud. Kas peaksin ikkagi Diane kasutamist jätkama või võin nüüd ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ma arvan,et siin oli tegemist lihtsalt polütsüstiliste ovaariumidega ,mis tulid nähtavale ultraheliga,mitte tõelise PCO sündroomiga.
Võite Diane kasutamise lõpetada ja siis on näha,kas menstruatsioonitsükkel ...

Loe edasi

pcos ja duphaston

Tere!

Nagu teema ütleb, olen naine, kes pcos-iga elama peab. Hetkel 29. aastane ja soovin rasestuda. Arst määras Duphastoni tsükli reguleerimiseks (hormoonanalüüse küll tegemata, aga ma usun ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kuna Teil on diagnoositud PCOS, siis sellisel juhul on vajalik ovulatsiooni stimulatsioon Seropheniga(5- päevane ravi). PCOS korral ongi probleemiks anovulatsioon(ovulatsioone ei toimu) . Duphaston ...

Loe edasi

Probleemid PCOS-ga

Tere Dr. Väli!

Minu mure on järgmine,eelmisel sügisel dgn-ti mul PCOS, 6kuud olen ravinud end Diane 35-ga. Märtsis tehti uus UH kuid midagi polnud muutunud,tsüstid olid alles. Minu günekoloog ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Liis! Kui Te ei ole senini medikamentoossele ravile allunud,on alternatiivseks meetodiks munasarjade "drillimine"e.tsüstide läbitorkamine laparoskoopia teel.Mõlemal juhul vähendatakse mehhaaniliselt ...

Loe edasi

PCOS

Mul on PCOS ( polütsüstiliste munasarjade sündroom). Päevad pole mul kunagi regulaarselt käinud. Mõnikord oli isegi aasta vahe. Praegu saan ravi, võtan Dulphastoni kui ka Seropheni. Küsimus on selles, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

PCOS ravi sõltub suurel määral konkreetsest haigusjuhust ja domineerivatest sümptoomidest, samuti patsiendi soovist.Sageli on efektiivseks küllaldaseks osutunud kehakaalu langetamine dieedi abil.Väiksem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi