Kondüloomid? 30.06.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Umbes aasta tagasi tekkisid tupeava kõrvale mõned väikesed punnid, palja silmaga polnud neid väga näha, kuid peale vahekorda tekitasid need mulle mõnikord valu ja suurenesid. Seejärel kadusid mõneks ajaks. Pool aastat tagasi ilmusid need tagasi ja näsataolisi või sünnimärgi moodi moodustisi on tekkinud ka normaalsele nahale (mitte limaskestale) häbemel. Viimased 4-5 kuud pole enam vahekorras olnud ja need moodustised pole mulle valu tekitanud. Kuid neid tundub juurde tekkivat ja olen mures, et need võivad hakata tulevikus seksuaalelu segama. Varem polnud ma teadlik, et tegemist on haigusega, arvasin et need on midagi sünnimärgi taolist, kuid kuna need ära ei kadunud poole aasta jooksul, siis lugesin infot, et tekitab viirus ja see on suguhaigus. Kuid olen olnud vahekorras ainult püsipartneriga (8 aastat) ja mitte kellegi teisega pole seksuaalseid kontakte olnud. Temal mitte mingeid kaebusi polnud, seega ei osanud kahtlustadagi, et ta võiks haige olla. Samuti kasutasime viimased 2 aastat alati kondoomi, kuna loobusin sel ajal pillide kasutamisest. Viimati käisin arsti juures umbes 2,5 aastat tagasi ja siis tehtud testidest ei avastatud papilloomviirust, alati oli kõik korras. Peale seda kasutasime alati kaitsevahendit. Kui suur on tõenäosus, et olen nakatunud hoolimata kindlast partnerist ja kaitsevahendi kasutamisest? Kas näsad võivad olla millestki muust tingitud ja ehk ei olegi tegemist suguhaigusega? Juhul kui olen siiski nakatunud ja näsad on kondüloomid, kas peaksin üldse seksi vältima (uue partneriga) kuni need on ravitud või on kondoomi kasutades võimalik partnerit mitte nakatada?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
vulval olevad näsajad moodustised pole suure tõenäosusega HPV-st põhjustatud kondüloomid, kuna HPV on negatiivne ja Teil on üks ja kindel partner. Arvan, et muretsemiseks pole põhjust, mitte kõik näsataolised moodustised nahal pole kondüloomid. Arst saab läbivaatusel öelda, millega tegu.
Parimat soovides,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV kondüloomid ja rasedus

Tere, Mul diagnoositi HPV kondüloomid. Kasutasin ka Aldara 5% kreemi. Selle tulemusel osaliselt kondüloomid kadusid. Aga osa jäi alles. Suuremaks muutunud ei ole, kui kadunud ka ei ole. Eelkõige suurte ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kondüloomide ravis on palju erinevaid võimalusi ja ravi meetod sõltub kondüloomide suurusest, hulgast ja asukohast. Paikset ravi kas Aldara kreemiga või Wartec lahusega raseduse ajal kasutada ...

Loe edasi

Papilloomid

Tere
Käin korralikult, igal aastal arsti juures. Nii ka käesoleval aastal. Kõik analüüsid korras, k.a. PAP-test. Kuna mul on aga kaasasündinud emakakaelahaavand, siis igaks juhuks saadab arst mind ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
papilloomid ehk nahanäsad on väga levinud healoomulised moodustised nahal. Papilloomid ei põhjusta vaevusi ja nad võivad ka iseenesest kaduda. Papillomide puhul on tegemist kosmeetilise probleemiga. ...

Loe edasi

Kondüloomid

Tere!
Mul on mure kondüloomidega. Olen saanud ravi Aldaraga ja see aitas, kuid üsna tihti tulevad tagasi.
Lasksin teha Silgard vaktsiini, kuna arst soovitas, et võiks aidata kondüloomide mitteilmumise ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 29-aastane. Aldara on valikravim genitaalkondüloomide raviks ja sellega on head kogemused dermatoloogidel, veneroloogidel ja günekoloogidel. Silgard on ainuke ...

Loe edasi

Kondüloomid

Tere! Mul on mure. Avastati kondüloomid väikestel häbememokkadel. Günekoloog kirjutas ravimi ka. Lugesin internetist infona, et edaspidi peab alati kondoomi kasutama...siis last saada pole mul enam kuidagi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kondüloomid on sagedasim välisgenitaalide healoomuline epiteelimuutus.See on esialgu sümptoomideta,vähehaaval naha elastsus siiski nõrgeneb ja võivad tekkida kaebused.Kondüloom on inimese HPV poolt ...

Loe edasi

Kondüloomid

Tere!
Eelmises küsimuses ei saanud Teilt kahjuks täit vastust....Kas lapse saamisel võivad kondüloomid kuidagi takistuseks olla, võib see ohtlik olla?
Kas praegu vaktsineerimine võiks aidata ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 27-aastane. Urogenitaalsed kondüloomid on HPV viirusest tingitud viirusnakkus ja ei põhjusta viljatust. Kondüloomid ei ole takistuseks ka sünnitusel, kuigi ...

Loe edasi

Hpv

Olen oma partneriga koos olnud 1,5 a. Umbes pool aastat tagasi ilmus mu tuppe pisike vaarikataoline limaskesta moodustis, muude kaebusteta. Nüüd hiljuti ka tupe ümbrusesse pisikesed moodustised. Arst kinnitas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kondüloomid esinevad kõige sagedamini välissuguelunditel, harvem emakakaelal, kusiti suudmes ja tupeseintel. Kas tupes esineb kondüloome või mitte, peab arst läbivaatusel täpsustama. "Kobrulisus" ...

Loe edasi

Kondüloom

Tere,
Minu ex-söber oli toona, mil me veel koos olime, seksuaalvahekorras teise tüdrukuga. Sai endale haiguse kaela: kondüloom vöi papiloom, kas see viimane üldse olemas ongi? Mulle ta sellest enne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Papilloomi-viirus levib kontakti,k.a. sugulisel teel ja võib põhjustada tüükaid suguelunditele. Kui partneril on tüüka-taoline moodustis eesnaha all, on tegemist kondüloomiga, mille põhjustajaks ...

Loe edasi

papilloomviirus

Olen 35 aastane naine.Sain hiljuti proovi vastusena teada, et mul on papilloomviirus. Täiendavaks uuringuks on aeg pandud aga alles 3 kuu pärast. Pöördun teie poole, et vahepeal natuke teavet saada, kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! HPV tüüpe on erinevaid, on madala riskiga ja kõrge riskiga tüüpe. Kui HPV on avastatud, siis edasine jälgimine ja taktika sõltub analüüsidest(PAP). ja sellest, milline on kolposkoopia leid. Üldjuhul ...

Loe edasi

kondüloomid

umbes kolm aastat tagasi günekoloogi juures käies tehti kindlaks, et mul on kondüloomid, jätsin ravimata. Nüüd kui uuesti läksin arsti juurde (tehti vereanalüüs), ei olnud enam seda. Kas on võimalik, et ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kondüloomid kaovad sageli iseenesest aja jooksul ilma ravita. Kondüloomide raviks ei kasutata antibiootikume, vaid spetsiaalseid lokaalseid vahendeid või kirurgilist eemaldamist.
dr. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi