Rasedus ja Hpv 26.01.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere !

Minu mure on selline, et olen rase 15 + nädalat. Aga mul esinesid kondüloomid juba enne rasedaks jäämist. Nüüd varsti peaks tulema külmutamine, kuna mul on väga ebamugav nendega. Külmutamist soovisin ma ise, otsest vajadust tegelikult polnud, neid on küll palju, kuid mitte suured. Muidu on mul HPV 6 (madal risk)
1.Hirm on selles, et kui ma sünnitan, siis ju võib laps ka nakatuda?
(Kui ma külmutamise ära teen, kas siis on siiski see võimalus ? )
2.Kui tõenäoline on see, et peale külmutamist tekib neid uuesti?
3.Olen kuulnud, et kui PAP-testis mingit teatud asja ei esine, siis laps ei nakatu kindlasti, on see tõsi ?
4.Kuidas ma saaksin kindlalt ära hoida lapse nakatumise ja mida ma peaksin selleks tegema ?

Veel sooviksin ma teada, kas siis, kui ma peale rasedust nüüd ennast vaksineerin, on tulevikus kondüloomide tekkimine vähetõenäoline või siiski on see oht. Ja kui ma olen vaksineeritud, siis kui hästi kaitseb see mind emakakaelavähi eest edaspidi, arvestades et olen korra seda viirust põdenud ning alles peale seda end vaksineerin (partnereid palju pole olnud, ega kavatse enam vahetada ka)?

Tänan !

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kondüloomid on nahavärvi näsad,mida enamasti põhjustavad HPV teatud alatüübid.Kondüloomid esinevad kõige sagedamini välistel suguelunditel või pärakupiirkonnas.Enamasti patsiendil kaebused puuduvad,mõnikord võib siiski esineda kipitust ja sügelemist.Kondüloomid taanduvad mõnikord iseeneslikult,ilma ravita.Nende taandumist või suuremaks muutumist ei ole võimalik prognoosida.Kondüloomide eemaldamiseks kasutatakse sageli külmutamist.aga kondüloomid võivad ka peale ravi uuesti ilmuda,kuna neid põhjustav HPV võib endiselt organismis alles olla.
Kui Te peale rasedust ennast vaktsineerite,siis on oluline teada,et vaktsiin kaitseb nende HPV tüüpide eest,mis põhjustavad 70% emakakaelavähkidest ( HPV 16 ja 18) ja 90% kondüloomidest ( HPV 6 ja 11 ).Seega vaatamata vaktsineerimisele on ikkagi vajalik igaaastane günekoloogiline kontroll koos PAP- testiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne

tere,
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

HPV kondüloomid ja rasedus

Tere, Mul diagnoositi HPV kondüloomid. Kasutasin ka Aldara 5% kreemi. Selle tulemusel osaliselt kondüloomid kadusid. Aga osa jäi alles. Suuremaks muutunud ei ole, kui kadunud ka ei ole. Eelkõige suurte ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kondüloomide ravis on palju erinevaid võimalusi ja ravi meetod sõltub kondüloomide suurusest, hulgast ja asukohast. Paikset ravi kas Aldara kreemiga või Wartec lahusega raseduse ajal kasutada ...

Loe edasi

Määrimine pillide ajal ja emaka põletik.

Tere.

Olen kasutanud Harmineti pille kolm ja pool kuud ilma 7päevaste pausideta. Mingisuguseid kaebusi olnud pole, kõik on sujunud kenasti, kuni eilseni, mil hakkas määrima. Kas see on tingitud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 21-aastane. Kas tarvitate antibeebipille Harmonet?
Kirjelduse järgi jääb mulje, et tuleks tabletileht lõpetada ja teha 7-päevane paus. Edasi tarvitage ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi

PAP test ja kolposkoopia

Tere,

olen 39aastane naine. Seni on olnud mõned põletikud või seen, mida on ka kohe ravitud. Sünnitasin aasta ja neli kuud tagasi. Rasedus ja sünnitus olid probleemideta, kui jätta välja seik, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud K.! Sain teie küsimuse veerand tundi tagasi kell 12.03.
Teie kirja lugedes on tunda ärevust ja muret, kuid arvan, et peamine on infopuudus.
Soovitan paluda oma günekoloogiliste analüüside ...

Loe edasi

hpv 16 ja sünnitamine

Tere!
2000.a avastati mul hpv 16 ja 2002.a. tehti konisatsioon. Pärast seda olen 2x aastas korralikult kontrollis käinud ja väidetavalt on kõik proovid siiani korras. Väikesed muutused on endiselt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
HPV 16 on kõrge riski viirus ja muutuste tõttu emakakaelas on Teile ravi tehtud. Konisatsiooni järgselt on tõenäosus viiruse taasesinemiseks 20%. Kuna analüüsid on olnud korras, siis on väga ...

Loe edasi

HPV ja lapseplaan

tere, olen 26a. sünnitamata naine. Sooviksin väga rasestuda, kuid sügisel avastati mul HPV33, viimati antud analüüsis oli kirjas "muutused epiteeli rakkudes" vms ning kui õigesti välja lugesin oli seal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Vastan järjest:
1. PAP I - II kuulub normi hulka.
2. Kas HPV on avastatud juhuleiuna või on kunagi PAP test olnud korrast ära?
HPV 33 ei takista rasestumist, ...

Loe edasi

Vähieelne seisund

Diagnoositi PAP III ja saadeti kolposkoopiasse. Seal arst ütles, et muutused on tõsised ja võttis veel proovid, mille vastus võtab 10 päeva aega. Kuna muutustega koht olevat mitte väga väike, siis ilmselt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kahjuks ei selgu Teie vanus ja see, kas olete varem sünnitanud.
Kolposkoopial on tõenäoliselt võetud proovitükk ehk biopsia. Sellest vastusest sõltub edasine ravitaktika.
Loe edasi

rasedus ja haigus

Tere! Ma ei oska midagi oma murega peale hakata,sest minu arst ytles vaid seda,et ravida ma seda praegu ei saa, probleem on selles,et läksin arsti juurde,kuna olen rase ja ta avastas,et mul on kondyloomid,ta ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kondüloomid on käsnjad moodustised suguelunditel, mida põhjustab inimese papilloomi viirus( HPV). Raseduse ajal viirus loodet ei kahjusta. Viirus võib loodet nakatada sünnituse ajal kokkupuutest ...

Loe edasi

PAP viirus

Tere!

Aasta tagasi avastati mul PAP viirus,praeguseks on läinud halvemaks.

Kuulsin,et seoses sellega võib ohtlik olla rasestumisvastaste tablettide

kasutamine.Kas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Mai! HPV-infektsioon võib paraneda ka iseenesestRasedus ei takista algstaadiumide ravimist,kuid tavaliselt tehakse ravi sünnitusjärgselt.Sel ajal võivad HPV-muutused spontaanselt kaduda,sest rasedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi