Hematoom ja seksiisu puudumine peale ravi. 27.12.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Olin 24, kui tehti tabletiabort. Peale seda oli kõik korras. Kuskil 2 nädalat peale seda tekkis hematoom ning mind pandi haiglasse. Pandi tuppe veel 2 tabletti, et hematoom ära tuleks. Midagi ei juhtunud. Lõpuks tehti mulle süst emakasuudmele, et emakas lõdvestuks ning laseks kõik vere välja. Nii juhtuski. Sain koju ning anti kaasa ka miskeid tablette, mida pidi keele alla panema, et emakas oma kokkutõmbed taastaks. Kasutasin need ära, kuid peale seda pole mul mingit seksiisu (varem polnud sellist probleemi üldse) ning all on täielik kuivus, orgasmi enam ei saa ning selline tunne, et allpool on kõik surnud peale seda süsti just. Endal on selline mulje jäänud, et emakas ei hakanud "tööle" enam või nii. Algul arvasin, et see tuleb pillidest, mida hakkasin peale haiglast välja laskmist sööma, kuid nüüd olen juba üle aasta ilma olnud ja mingeid muutusi pole. Olen juba 27 praeguseks ja pole kunagi olnud arsti juures käija, seega olen lükanud seda edasi, täna on aeg kinni pandud, aga sooviks ka muud arvamust, kui sealt ei juhtuks abi saama. Miks see süst nii mõjus ja millega võib tegu olla? Kas mul on võimalik tagasi saada oma seksuaalsus ja isu, mille puudumine lõhub mu suhet? Haiguseid ei ole olnud. Tihti on 37 palavik, aga ma ei tea kas see on sellega seoses.
Tänud ette!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kõik ravimid, mida kasutatakse raseduse katkestamiseks ja abordi tüsistuste (antud juhul hematoomi) raviks, ei mõjuta seksuaalsust. Kolm aastat tagasi tehtud ravi ei saa mingil moel avaldada mõju sinu seksuaalsusele täna. Küll aga on raseduse katkestamisega seotud läbielamisel sageli aastatepikkune psühholoogiline mõju olemas. Juba kirja sisu põhjal võib öelda, et sa pole sellest tegelikult veel üle saanud ja püüad leida seoseid praeguste probleemide ja abordi vahel.
Pillid võivad kõrvaltoimena põhjustada tupekuivust ja libiido langust, kuid kuna oled nende kasutamise lõpetanud, pole ka siit seost vaja otsida. Loodan, et said naistearsti konsultatsioonil selgust ja tehtud said ka analüüsid. Ma arvan, et sinu seksuaalsus taastub, selleks on eelkõige vaja usalduslikku suhet. Pole olemas ühtegi võluravimit, mis tõstaks libiidot. Selle probleemi lahendamine nõuab mõlema partneri pühendumist ja aega. Soovitan abi küsida seksuoloogilt, kes oskab anda konkreetseid juhiseid ja aitab seda probleemi lahendada.
Parimate soovidega,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Hematoom lootemuna all

Tere! Olen 37aastane naine, sünnitanud 1998(keiser), 2002(ise sünnitus). Tänase seisuga olen taas rase, kuigi juba teistkordsel katsel´(esimene katkes 10. nädl). Hetkel on ka kusagil 10 nädalat. Probleem ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
hematoom e . verevalum emaka ja lootemuna vahel on tekkinud lootemuna osalisest irdumisest. Raseduse katkemise risk on olemas, kuid protsenti on raske öelda. Suure tõenäosusega hematoom resorbeerub ...

Loe edasi

Munasarjatsüst

Mis põhjustel tekib munasarjatsüst?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tavaliselt tekivad follikulaarsed tsüstid siis,kui küps folliikel ei lõhke.Nad on alati healoomulised ja leitakse juhuslikult,ja kaovad ise paari kuu möödudes.Piisab jälgimisest ,ravi tsüst ei vaja.Kollaskehatsüsti ...

Loe edasi

Hematoom

Tere,

kuu aega tagasi opereeriti emakas, operatsioonijärgselt tekkis hematoom 7*7 cm, seda on 3 korda süstlaga tühjendatud, nädal tagasi algas veritsus. Saan aru, et hematoom peaks ise imenduma, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hematoomi ravi peaks küll Teile operatsiooni teinud günekoloog määrama.Vajalik oleks teha vereanalüüs,lülitamaks välja võimaliku põletikulise protsessi.Hematoomide imandumisele aitavad kaasa ka verevarustust ...

Loe edasi

kollaskeha hematoom

Tere.
Abordijärgselt (1,5 nädalat) avastati mul kollaskeha hematoom.
Arst ütles, et olen täitsa terve ja kui diclofenaci küünalde kasutamise
järgselt valud alakõhus ei kao, peaksin pöörduma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kollaskeha hematoom võib olla alakõhuvalude põhjustajaks. Samuti võib abordijärgse valu põhjuseks olla põletik. Kuna Te käisite günekoloogi juures ja valu põhjusena leiti kollaskeha hematoom, siis ...

Loe edasi

Hematoom munasarjas

Tere !

Pöördun Teie poole oma murega. Aasta tagasi lõpetasin rasestumisvastaste tablettide Femoden võtmise. Kahel järgneval kuul oli kõik korras ja ka menstruatsioon ilusti. Kolmandal kuul ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Kristel! Kollaskehatsüst tekib granuloosrakkude luteiniseerumisel. Normaalse veresoonte moodustumise asemel on kollaskehas tekkinud hematoom,mille imendumisega tekib tsüst. Kollaskehatsüst ei anna ...

Loe edasi

Hematoom

Tere,

Raseduse alguses, 5. nädalal, oli väike verejooks, nädal peale seda öeldi ultrahelis, et kõik on korras. Nüüd ultrahelis käies (11. nädal) ütles arst, et on vana hematoom ja et võib veel ...

Vastas dr Aire Sekavin

Nn ''vana hematoom'' on resorbeeruv verevalum. See on koht, kust Teil raseduse alguses oli veritsus. Kui Teie raviarsti sõnul võib veel oodata veritsust, arvan ,et see asub emakakaela sisesuudme piirkonnas. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi